El consistori expressa la seva consternació i ofereix assistència a les persones afectades per l'accident durant l'encesa de la foguera de Sant Pere

29/6/2023
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai lamenta els fets i dona suport al Ball de Diables de Bigues i Riells del Fai.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'afegeix a la consternació del Ball de Diables de Bigues i Riells del Fai per l'accident succeït ahir, 28 de juny, durant l'acte d'encesa de la foguera de Sant Pere.
Malgrat comptar amb una memòria de seguretat, ahir a les 22.15 hores va tenir lloc un accident a la plaça de Miquel Bosch. Després dels malabars de foc es va fer l'encesa de les rodes pirotècniques i quan es van començar a disparar les candeles, l'equip de subjecció d'una de les candeles va fallar.

Aquest accident va provocar que tres de les boles d'aquest equip pirotècnic es disparessin de forma horitzontal, afectant diverses persones tant del públic com de la colla. 5 persones van requerir assistència hospitalària. Una de les boles va arribar a travessar el carrer d'Anna Mogas fins a impactar contra un dels vidres del Centre Cívic i Cultural El Rieral i ferir una treballadora municipal.
 
 
 
Seguidament, es van activar tots els dispositius d'emergència, tant de Policia Local com de Protecció Civil, i es van desplaçar a la plaça quatre ambulàncies, que es van afegir a l'ambulància que ja hi havia d'acord amb la memòria de seguretat. El consistori vol agrair la col•laboració tant al personal sanitari com de seguretat que va oferir assistència.

Pel que fa les persones traslladades a l'hospital n'hi ha tres que ja són a casa i dues que avui encara es troben hospitalitzades, amb ferides d'impacte directe a les cames. L'Ajuntament ha parlat amb les persones afectades i n'està fent un seguiment, l'evolució és bona. El consistori resta a la disposició de les persones afectades, de les seves famílies i de la colla.

El Ball de Diables de Bigues i Riells del Fai ha comunicat la seva consternació pels fets i la seva preocupació per les persones afectades. Per això, la colla ha decidit suspendre la resta d'actes de foc previstos per la Festa Major de Bigues del 2023.

El consistori vol expressar el seu suport a la colla del Ball de Diables de Bigues i Riells del Fai i concretament, a la secció Fai On Fire, una entitat de llarga trajectòria i experimentada en múltiples esdeveniments de foc.