El consistori ja té la memòria agregada del procés participatiu sobre la gestió i els usos del Camí Fluvial

Imatge d'un dels tallers del procés participatiu.
15/12/2022
L’empresa Neòpolis ha fet entrega del document que servirà a l’Ajuntament per elaborar un pla de treball fruit de la participació ciutadana.
L’empresa especialitzada en processos participatius, Neòpolis, ha fet entrega de la memòria agregada del procés participatiu sobre la gestió i els usos del Camí Fluvial a l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai.

Aquest document recull tots els conceptes treballats durant el procés i, per tant, servirà a l’equip tècnic i polític del consistori per valorar les accions proposades per la ciutadania i redactar-ne un pla de treball.

En aquest nou document, que elaborarà el consistori, s’explicarà el perquè de quines actuacions es preveuen dur a terme, de les accions proposades que s'han hagut de modificar i de les que no es podran executar.

El procés participatiu, doncs, es troba en la fase de conclusions i d’actuacions en conseqüència. És a dir, que amb els resultats de la consulta ciutadana a la mà el consistori ha de valorar les actuacions proposades, veure’n la viabilitat i presentar un document final amb el pla de treball sobre les actuacions i els usos del Camí Fluvial derivat del procés.
 
 
L’objectiu del procés de participació ciutadana ha estat conèixer l’opinió de la població per enriquir i complementar els criteris tècnics i polítics a l’hora de definir accions de millora. S’ha partit de la premissa que el veïnat és coneixedor del territori, i que les seves aportacions permetran prendre decisions eficients i adaptades al municipi.

Què s’ha fet fins ara?

En la primera fase del procés es va fer arribar un qüestionari a les llars per tal que es respongués de manera conjunta i consensuada per tots els habitants de cada casa.

En la segona fase, es van realitzar un seguit de tallers participatius, en els quals es va fer el retorn dels qüestionaris i es van generar debats en profunditat per definir les actuacions de millora dels usos del Camí Fluvial.

Aquest procés participatiu ha servit per recollir les veus de perfils ciutadans diversos, enriquir el contingut de les decisions, millorar l’eficiència de la implementació d’actuacions i obrir un diàleg social, fent valer la dimensió pedagògica i la transparència de les decisions públiques.