El consistori presenta el PAE 2021-2022

23/9/2021
El Programa d'Activitats Escolars municipals incorpora una setantena de formacions amb novetats sobre salut mental.

Més informació.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha presentat, als centres educatius del municipi, el Programa d'Activitats Escolars (PAE) municipal, per al curs 2021-2022.

L'equip de Serveis a les Persones del consistori ha repensat i actualitzat l'oferta d'activitats educatives per als centres amb una setantena de formacions com a resultat.

Amb el PAE a la mà, l'escola El Turó, l'escola El Colomer, l'institut Maria de Bell-lloc i l'escola bressol municipal La Puput, ara ja poden triar les activitats que més s'ajustin al seu pla d'estudis i línia pedagògica.

L'oferta d'enguany comprèn un ampli ventall d'activitats: culturals, mediambientals, feministes, de suport educatiu, de salut esportives, de seguretat ciutadana i d'orientació laboral.

Aposta per a la salut mental

La COVID-19 ha posat de manifest la necessitat de garantir la salut mental de la població. Per aquest motiu, el PAE 2021-2022 inclou, per primera vegada, activitats específiques per oferir eines al professorat, a l'alumnat i a les famílies per a una bona atenció a la salut mental dels infants i joves del municipi.

 
 

 

L'objectiu d'aquestes noves formacions és detectar i prevenir possibles problemàtiques de salut mental a les aules i dotar al professorat d'un nou servei de consultes amb especialistes en aquest camp.

De fet, actualment, les escoles ja poden fer ús d’un nou servei gratuït de salut mental. El professorat pot adreçar un correu amb els dubtes concrets i els especialistes els resoldran de manera específica en 72 hores.

Aquest nou servei pretén descarregar el cos docent i dotar-lo d'eines per detectar i prevenir possibles problemàtiques de salut mental.

Aquesta nova proposta s’afegeix al servei que ofereixen CatSalut, el Departament d’Educació i la Mancomunitat de la Vall del Tenes a través del Pla de Prevenció de Drogues.

L’objectiu del consistori és aplegar el màxim de recursos possibles per contribuir a garantir la salut mental de la població de Bigues i Riells del Fai.
Documentació