Consolida't, el programa que busca prestigiar els autònoms

18/4/2018
Un servei de la Mancomunitat i la Fundació Universitària Martí l'Humà que ofereix assessorament professional gratuït als autoocupats de la Vall del Tenes.
La Mancomunitat de la Vall del Tenes, integrada per Bigues i Riells, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall i Santa Eulàlia de Ronçana, ha engegat, des del Servei d’Empresa i Ocupació de la Vall del Tenes, un programa per prestigiar els autònoms. En col·laboració amb la Fundació Universitària Martí i Humà la Mancomunitat ha signat un conveni per difondre el Programa Consolida’t.

Els autònoms de Bigues i Riells, doncs, tenen a l'abast un programa, 100% subvencionat per la Generalitat de Catalunya, que els ofereix un assessorament en els serveis professionals de la seva competència. El Programa Consolida't garanteix formació i els serveis d'un assessor fins al desembre del 2018. Aquest suport està pensat per ajudar els autònoms a analitzar i millorar la seva estratègia empresarial.

Joan Galiano, president de la Mancomunitat, valora aquesta iniciativa molt positivament: "Consolida't va adreçat a una part molt important del teixit comercial i empresarial, els autònoms, un col·lectiu molts cops oblidat i que són una part vital del motor de l’economia". Galiano també ha afegit que el fet que la Mancomunitat de la Vall del Tenes tingui aquesta sensibilitat amb aquest sector demostra que els ajuntaments "volen ser eines útils i efectives per aquells emprenedors que vulguin fer servir el servei".

També José Gómez, regidor de Promoció Econòmica, ha volgut destacar l'eficiència de la comunicació entre la Mancomunitat i els ajuntaments que la formen: "És molt positiu que els regidors puguem fer arribar a la Mancomunitat aquest tipus d'iniciatives, ja que les poden aprofitar tots els veïns de la zona."

Controlar més el negoci, enfortir-lo, consolidar-lo i impulsar-lo són alguns dels objectius de Consolida't. Les sessions formatives i de Networking en màrqueting digital, pressupostos i quadre de comandament són les eines que el programa utilitza per assolir les finalitats de cada autònom.
També s'ofereixen formacions online sobre gestió econòmica, aspectes jurídics, gestió comercial, atenció al client i gestió eficaç del temps, entre d'altres. A més el programa organitza conferències específiques programades per l’Aula d’Empreses de la Fundació Martí l'Humà i sessions individuals d’assessorament fins al 30 de novembre.

Quins són els requisits per a inscriure’s?

Per participar i beneficiar-se del Programa Consolida't només cal ser autònom, sense antiguitat mínima. També es pot cursar si s'està donat d’alta al Servei d'Ocupació de Catalunya com a demandant. En el cas dels autònoms societaris s'hi poden adherir si tenen una facturació inferior a 500.000€ i no més de 4 persones en plantilla.

El Programa Consolida't és una iniciativa més en el marc d'actuació de la Mancomunitat amb totes les empreses de Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliça d’Amunt i Lliça de Vall, que és possible gràcies al Servei d’Empresa i Ocupació de la Vall del Tenes (SEOVT).