El Consorci de Comerç, Artesania i Moda posa en marxa el Pla d'ajuts al Comerç per reactivar l'activitat econòmica davant l'emergència sanitària de la COVID-19

29/4/2020
A partir del 30 d’abril es podran sol·licitar les subvencions previstes pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

A partir de demà es podran sol·licitar les subvencions previstes al Pla d’Ajuts impulsat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement.

Les sol·licituds es presentaran electrònicament través del Canal Empresa; caldrà omplir el model normalitzat disponible al mateix Canal Empresa, al web del CCAM, o del Departament d’Empresa i Coneixement amb la documentació específica requerida en cadascuna de les línies del Pla d’Ajuts.

El termini de presentació finalitza el 31 de desembre d’enguany o fins que s’exhaureixi el pressupost (això pels programes 3, 4, 5 i 6, pels altres, el termini finalitza el 30 de juny).

El Pla d’ajuts inclou set programes específics. Va dirigit a autònoms, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, aquelles empreses obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma o que han patit un descens del 70% de la facturació, en els mesos de març i abril, respecte els mateixos mesos de 2019.

També s’hi podran acollir les entitats territorials i sectorials del sector comerç, els gremis, les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris i els ajuntaments en l’impuls d’actuacions de reactivació econòmica. Aquest pla està dotat amb 9 milions d’euros.


 
 
En aquest context, s’entén que són empreses de serveis a la persona els tallers mecànics, els serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, bars i restaurants, i serveis de menjar preparat i càtering.