Es constitueix el Col·lectiu Maspons i Anglasell amb seu a Bigues i Riells

4/3/2017
L'associació té per objecte promoure el Dret Públic Català.
A l’abril va quedar constituït definitivament el Col·lectiu Maspons i Anglasell amb seu a Bigues i Riells. El Col·lectiu pren com a denominació i referència la personalitat i l'obra de Francesc Maspons i Anglasell (1872-1966), en homenatge a qui fou un dels grans juristes catalans del segle XX. L’associació, la iniciativa de la qual va partir de la sectorial de Secretaris, Interventors i Tresorers per a la Independència de l’ANC, i que s’ha ampliat considerablement a una part important del món universitari, compta ja amb més de 60 membres, alguns d’ells de reconegut prestigi professional, i té per objecte promoure el dret públic català propi, anterior als Decrets de Nova Planta.


Per poder constituir-se amb el nom i la imatge de Francesc Maspons i Anglasell, el departament de Justícia, a través de la Direcció General d’Entitats de la Generalitat, els ha requerit una autorització expressa dels hereus de Maspons i Anglasell donant conformitat en l’ús del nom i la imatge del jurista català, a més d’haver-los de donar la seva conformitat en l’objecte de constitució de l’associació. El col·lectiu, encapçalat pel seu president, Jaume Renyer, el seu vicepresident, Isidre Llucià, i acompanyats per l’alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, va aprofitar la reunió amb els seus hereus per conèixer la masia on en Francesc Maspons havia passat llargues temporades.
El Col·lectiu Maspons i Anglasell, que ja ha organitzat trobades a l’Ateneu Barcelonès i a la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, té previst organitzar el pròxim 15 de juliol, una jornada de Dret Local al Centre Cívic el Rieral de Bigues. Jornada oberta al públic i on està prevista l’assistència d’autoritats del món jurídic.