Consulteu el manifest pel Dia Internacional de la Dona

8/3/2020
El 8 de març Bigues i Riells reivindica els drets de les dones i organitza diversos actes feministes fins el 16 de març.
8 DE MARÇ 2020:
MANIFEST DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Avui és el dia 8 de març i commemorem, reivindiquem el Dia Internacional de les Dones, una data d'ho-menatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere.

Una reivindicació que va més enllà d'aquesta data i que impregna els 365 dies de l'any i a totes i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat.

A Bigues i Riells del Fai, ho tenim clar i treballem cada dia per garantir que els drets de les dones siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància. Però els canvis són molt lents... i les situaci-ons de vulnerabilitat cada vegada són més evidents.

Les dones pateixen una major precarietat laboral, el que comporta una feminització de la pobresa i atempta contra la independència personal de les do-nes.

Dades:
 20% de les dones al capdavant de direccions d'empreses
 23,4% bretxa salarial a Catalunya
 40 anys per equilibrar la bretxa
 100 anys per equilibrar el lideratge

Fins i tot posem noms a les situacions: el sostre de vidre i el terra enganxós...
Ens continuen limitant les possibilitats de realització de les dones. Demanem les mateixes oportunitats i els mateixos drets i tenim pressa!

Treballem per impulsar la corresponsabilitat entre homes i dones, tenim el compromís de tirar endavant polítiques de conciliació de la vida laboral, personal i familiar.
 
 
Localment al nostre Ajuntament estem treballant el Pla d'igualtat, el Protocol d'assetjament i hem tancat una valoració de llocs de treball que resol les desigualtats històriques d'equiparació de feines i sous. I seguim! Perquè la Igualtat no només es predica, sinó que s'exerceix amb compromís, amb ambició i amb responsabilitat. Seguirem reivindicant el dret com a dones a decidir sobre el mateix cos i el dret a una maternitat lliure i segura.

Els darrers mesos hem seguit amb preocupació el tractament judicial, polític i mediàtic de casos de vio-lació que posen de nou el focus sobre les dones i no tant sobre els agressors. També denunciem públi-cament els casos d'agressions sexuals que han sortit a la llum pública i continuarem treballant per re-parar les víctimes i castigar els autors. Vigilem les campanyes publicitàries perquè la cosificació és una altra forma de masclisme i les dones no som objectes.

Mobilitzem-nos! A favor dels drets de les dones, avui i cada dia de l'any, per seguir contribuint a una societat més justa i igualitària que faci de la República Catalana una República Feminista de dones i homes lliures!