Creix l'ocupació a Bigues i Riells

6/3/2018
El programa Treball i Formació del Consell Comarcal arriba al municipi.
Ja han començat a treballar les persones contractades a Bigues i Riells pel Consell Comarcal, en el marc del programa Treball i Formació, adreçat a persones més grans de 45 anys no perceptores de prestacions i a persones beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció. Els nous treballadors fan tasques de desbrossament al municipi.
En total es destinen més de 1.188.775,80 euros al programa Treball i Formació amb finançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Trabajo i Seguridad Social i el Fons Social Europeu, amb el co-finançament dels ajuntaments com el de Bigues i Riells i del mateix Consell Comarcal.
El programa ha donat feina a 83 persones repartides en 31 municipis del Vallès Oriental: Aiguafreda, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Figaró-Montmany, La Garriga, La Llagosta, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Montmeló, Parets del Vallès, Sant Antoni Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere Vilamajor, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria Martorelles, Santa Maria Palautordera, Tagamanent, Vallromanes i Vilanova del Vallès, així com al mateix Consell Comarcal i a la Mancomunitat de la Vall del Tenes.
Totes les persones treballen a jornada completa i percebran un sou de 1.000 euros mensuals per dur a terme actuacions de caràcter públic i interès social. Les persones contractades rebran entre 90 i 150 hores de formació dins de la seva jornada laboral, en el cas del col·lectiu de persones més grans de 45 anys i el col·lectiu de dones, i 30 hores de formació, en el cas de les persones beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció amb la finalitat de millorar la seva capacitació per retornar al mercat laboral.
Les tasques que duen a terme els nous treballadors estan incloses en els projectes “El Vallès Verd”, “Campanya de desforestació d’espais”, “Campanyes informatives de conscienciació a la ciutadania”, “Digitalització i arxiu de documents administratius”, “Fem lluir el Vallès Oriental!”, “Experiència pilot: Professionals de la neteja”, “Experiència pilot: La meva empresa de neteja” i “Servei temporal d’atenció domiciliària”.
Augmenta l'ocupació a tota la comarca

Durant el quart trimestre de 2017 s'han generat, en general, 5.082 llocs de treball més al Vallès Oriental que el 2016. Durant el quart trimestre del 2017 la comarca ha incrementat els llocs de treball en un 3,7% interanual. Els assalariats han crescut en 5.418 (+5,1%), però els autònoms disminueixen en 336 (-1,1%). En total, els llocs de treball localitzats a la comarca són 141.376, amb 112.085 assalariats i 29.291 autònoms. Pel que fa als centres de cotització (empreses), es registra un comportament positiu amb un increment interanual de l'1,1%, arribant a un total de 12.393 empreses al final del 2017.