Creix notablement la contractació al Vallès Oriental

9/6/2022
L’Observatori - Centre d’Estudis del Consell Comarcal ha anunciat la formalització de 1.379 contractes més que el 2021 i 2.070 més que a l’abril passat.

Més informació
Segons l’avenç de contractació elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal, durant el mes de maig s’han formalitzat, a la comarca, 12.401 contractes, fet que suposa un creixement de 2.070 contractes més respecte el mes d’abril passat, i 1.379 contractes més respecte fa un any. Ha estat un mes, doncs, de creixement important en la contractació al Vallès Oriental.

En aquest informe, Bigues i Riells del Fai ha augmentat un 27,8% en contractació, s’ha passat de 96 contractes el 2021 a 133 contractes el 2022.

Enguany, el creixement de la contractació a la comarca deriva de l’augment tant de la contractació indefinida com de la temporal. Com el mes passat, és la contractació indefinida la que registra el creixement més considerable, i assoleix les xifres més altes dels darrers anys.

Així, al Vallès Oriental, el percentatge de contractes indefinits es manté en, pràcticament, el 40% del total de contractes, per damunt del 14% que suposava fa un any, i també creix respecte el mes anterior. Les dones concentren el 47% de la contractació, amb un total de 5.903 contractes.

 
 
En l’àmbit de la contractació temporal, el mes de maig creixen els contractes eventuals per circumstàncies de la producció i els d’interinitat. Els contractes temporals bonificats per a persones amb diversitat funcional o intel·lectual, mantenen la línia de creixement, també com en mesos anteriors.

Les activitats econòmiques, administratives i de serveis socials, la indústria manufacturera, el sector de l’hostaleria i el comerç, lideren el creixement de la contractació.

A Catalunya, el maig del 2022, s’han signat 257.021 contractes laborals, el 47,4% dels quals han estat indefinits i s’ha assolit el màxim històric de contractes indefinits signats en un mes.