Les deixalleries distribueixen compost gratuït per a horts i jardins

4/5/2022
Aquesta acció forma part de les accions de la Setmana Internacional del Compost i es farà fins el 7 de maig.
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ofereix la possibilitat d'aconseguir fins a 50 litres de compost per persona (equivalent a dues galledes) a totes les deixalleries.

Aquesta acció, en la qual hi participa la deixalleria de Bigues i Riells del Fai, forma part de la Setmana Internacional del Compost, que se celebra de l'1 al 7 de maig, i el lema és: "El compost: Per a la regeneració del sòl".

Amb aquesta mesura i sota la marca COMPOSTVO es vol fomentar l'ús del compost provinent de la recollida selectiva de la fracció orgànica i recompensar l'esforç de la ciutadania per separar la matèria orgànica a casa de forma correcta, facilitant així, l'obtenció de compost i biogàs.

 

 

Beneficis del compost

El compost millora la salut del sòl i per tant, genera cultius més sans i rics en nutrients. Gràcies a la matèria orgànica que aporta, es beneficia la regeneració del sòl i s'incrementa el segrest de carboni. El cicle de la matèria orgànica i l'aplicació al sòl del compost afavoreixen l'economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.

Usos:

• Com a adob natural en agricultura (cereals, horta, fructicultura, vinya...).
• Com a fertilitzant en tasques de jardineria i en la formulació de substrats.
• Com a restauració de sòls degradats en projectes d'obra pública (clausura d'abocadors, regeneració de talussos...) o en restauració d'activitats extractives.