Del 3 al 7 d'agost: Festa Major de Riells del Fai del 2023!

20/7/2023
Torna la festa gran amb La Troupe, les II Olimpíades Rurals, la X Baixada d'Andròmines, la Nancy Whiskey Band, la Chatta Orquestra i molt més!.
Del 3 al 7 d'agost les riellenques i els riellencs tornaran a viure la seva festa gran. Des de la comissió de festes de Riells del Fai i l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'ha organitzat un ampli ventall d'activitats per a tots els gustos.

Què es farà?

Per començar, els dies 28, 29 i 30 de juliol i l’1 i el 2 d’agost es realitzaran els actes previs de la Festa Major de Riells del Fai del 2023. El 28 de juliol, hi haurà futbol sala per tothom: per infants, per veterans i per la població general: les 24 hores de futbol sala.

El 29 de juliol, serà el moment del torneig de dòmino i el 30, el del torneig de botifarra i el de la trobada de motocicletes clàssiques. Finalment, l’1 i el 2 d’agost, tindrà lloc el torneig de tenis taula, la captació de sang de Festa Major, la passejada nocturna del GEBRACB i el cinema a la fresca, amb la projecció de la pel·lícula En guerra con mi abuelo, per escalfar motors.

Dijous 3 d'agost, es farà el tradicional pregó, a càrrec de Riells Es Mou, que també recuperarà el “Canyes i tapes”. L’espectacle infantil de titelles amb perspectiva de gènere: La veritat de les princeses, la inauguració de l’exposició de pintura acrílica de Jaume Roca i el concert de Juego de Damas arrodoniran el primer dia de Festa Major.

Divendres 4 d'agost serà el torn del circ multidisciplinar, amb l’espectacle Bellboys Circus a càrrec de Totalcirc; del ball de gegants, amb els gegants del Serrat de can Guerri i els capgrossos la Dona d’Aigua i el moro Mussa; de la música, amb el concert de La Bandeltenes, de La Troupe i de Los Niños del Balcón; i del foc, amb l'acte sacramental i els versots, a càrrec del Ball de Diables de Bigues i Riells del Fai.

Dissabte 5 d'agost se celebrarà la X Baixada d'andròmines, la porronada de l’ARA, amenitzada per Gabby Showman, i les II Olimpíades Rurals, una activitat fruit dels Pressupostos Participatius de Joventut.

Atesa la situació de sequera del territori català no es farà la festa de l’escuma.

 
 
La nit començarà amb les sardanes de la Cobla Premià, continuarà amb el concert de versions de Hey! Pachucos i acabarà amb Dj Johan Luna.

El diumenge 6 d'agost, començarà el tradicional concurs de fideuades, la gimcana familiar i el sopar popular de Festa Major. El menú constarà d’amanida, carn magra amb bolets, pa, vi, aigua i postres. El preu per persona és de 10,00 €. Els tiquets es podran comprar prèviament, als comerços i restaurants de Riells del Fai i al bar de Festa Major de l’Associació de Riells Actiu (ARA) fins el divendres 4 d’agost.

Quan caigui la nit, serà l’hora de la Lloba i per tant, del correfoc del Ball de Diables de Bigues i Riells del Fai. La quarta nit de festa serà per la música irlandesa amb el concert i ball de Nancy Whiskey Band i Delorgan Deeptap Dancers.

Dilluns 6 d'agost, serà Sant Gaietà i se celebrarà la missa en el seu honor i el vermut de Festa Major.

L'última tarda de Festa Major hi haurà animació infantil amb La Vila de Cap de Trons.

El concert i ball de la Chatta Orquestra i l'espectacle pirotècnic de Fai on fire tancaran la gresca de Riells del Fai del 2023.

Enguany, hi tornarà a haver un Punt Lila i LGTBIQ+, les nits de divendres i de dissabte, per atendre i mediar en agressions sexistes i conscienciar la població sobre les desigualtats existents en matèria de gènere en ambients festius.