Del Saló del Còmic de Barcelona a la biblioteca de Bigues i Riells

20/4/2018
L'equipament municipal ha estat seleccionat per la Generalitat de Catalunya per rebre 500? destinats a la compra de títols.
La Generalitat de Catalunya va seleccionar la biblioteca de Bigues i Riells per atorgar-li 500€ per gastar en la compra de productes del Saló del Còmic de Barcelona, celebrat el cap de setmana del 14 d'abril.

La biblioteca municipal ha rebut aquest import en el marc del programa de suport a les fires del Servei de Biblioteques. Els 500€ s'han destinat a la compra d'una trentena de còmics diversos. L'objectiu era cobrir la demanda dels usuaris i renovar el fons documental.

El criteri per seleccionar els còmics s'ha basat en el prestigi dels il·lustradors, les novetats editorials, aquelles obres que enguany celebren una efemèride i, sobretot, les peticions dels usuaris de la biblioteca de Bigues i Riells.

Títols adquirits al Saló del Còmic per a la secció infantil

D'entre la tria d'obres per a la secció infantil destaquen:

- El comedor de NOB, que parla de la infantesa a través d'un gran talent gràfic i d'una narrativa subtil.

-Nuevas aventuras de Mambrú (Super López), el còmic que commemora el 45è aniversari del naixement d’aquest personatge creat per JAN

- El Gran Libro de Mortadelo y Filemón, amb motiu del 60è aniversari de la creació de la parella.

- La versió còmic d’El petít príncep, coincidint amb el 75è aniversari de l’edició d’aquesta gran obra per a tots els públics.
Per a la secció infantil de manga, la biblioteca ha adquirit diversos números de les col·leccions Naruto, Dragon Ball, Detectiu Conan i Yo-kai watch.

Títols adquirits al Saló del Còmic per a la secció d'adults

D'entre la tria d'obres per a la secció infantil destaquen:

- Intemperie, de Javier Rey, guardonat amb el Premi a l’Autor Revelació del Saló del Còmic 2017.

- Inside Moebius, un dels il·lustradors clàssics.

- V de Vendetta, d'Alan Moore i David Lloyd

- Estamos todas bien, la primera novel·la gràfica d’Ana Penyas, l'autora revelació del Saló del Còmic 2017.

Pel que fa als superherois, l'equipament ara compta amb nous números dels tradicionals Superman i Batman i també de més nous com Supergirl o La Patrulla Condenada.

En els pròxims dies, la biblioteca de Bigues i Riells rebrà la comanda i podrà anar processant els còmics per introduir-los al fons documental. Un cop al catàleg ja estaran disponibles en préstec. Des de la biblioteca es recorda que cada primer dijous de mes s'exposa un lot de novetats consultable a la pàgina de Facebook de l'equipament.