El Departament d’Acció Climàtica amplia els casos en què es podran autoritzar cremes de restes vegetals

30/12/2022
El consistori ha rebut el comunicat oficial que explica que a partir del 2 de gener, empreses agràries petites i mitjanes, així com particulars, podran tornar a realitzar-les.

Fes el tràmit.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha rebut el comunicat oficial del Departament d’Acció Climàtica sobre la represa de la crema de restes vegetals.

A partir del 2 de gener del 2023, les empreses agràries petites/mitjanes (de menys de 50 treballadors i un volum de negoci inferior a 10 milions d'euros) i les persones particulars, podran fer crema de restes vegetals del 16 d' octubre al 14 de març.

 
 
Per tal de dur a terme les cremes només caldrà fer el tràmit de comunicació de cremes penjat al web del Departament d' Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Aquesta represa és fruit de l’aprovació de modificació de l’article 27.3 de la Ley 7/2022, de 8 de abril, de residuos y suelos contaminados para una economía circular. Aquesta modificació dispensa del compliment de la prohibició general a les petites i microexplotacions agràries, fent-ho extensiu també a particulars.