Desperfectes a la façana de l'escola El Turó a causa de l'incivisme

14/10/2020
L'Ajuntament enfortirà les mesures de vigilància i incorporarà la figura de l'educadora de carrer.
Després del cap de setmana del 10 d'octubre, s'han detectat desperfectes a la façana de l'escola El Turó. Passat el pont, s'han descobert un reguitzell de vidres trencats. Els causants de la destrossa haurien estat un grup de joves, que haurien llançat pedres contra la façana de l'escola.

L'Ajuntament ja ha encarregat els vidres nous i s'instal·laran aquesta mateixa setmana. Ara bé, el Consistori vol fer públic el cost d'aquesta reparació: 4.000 €. Aquesta xifra es publica per conscienciar a la població del preu de l'incivisme.

Detectat el possible perfil dels autors dels fets, la Policia Local intensificarà les tasques de vigilància a la zona del parc de Can Badell, del pavelló municipal i de l'escola El Turó, així com al parc Lluís Companys, els caps de setmana, ja que són els espais on s'ha detectat un major incivisme.

Introducció de la figura de l'educadora de carrer

Des de la regidoria de Joventut, també s'aposta per reconduir els possibles escenaris socials que hagin pogut causar els fets. D'aquesta manera, coincidint amb l'entrada en funcionament del nou Espai Jove L@Cova (situat al parc de Can Badell), s'incorpora la figura de l'educadora de carrer.

Aquesta professional voltarà arreu del municipi per donar suport al jovent de Bigues i Riells en els seus espais de lleure. L'educadora de carrer també farà un especial seguiment de les conductes incíviques.