Dia internacional de les Dones a Bigues i Riells

5/3/2019
El municipi reivindicarà els drets de la dona treballadora amb contes en clau de gènere, un documental sobre la dona del s. XXI i un debat obert.
El 8 de març, Bigues i Riells viurà una jornada reivindicativa i intensa. Al matí, es projectaran i comentaran dos vídeos sobre desigualtat de gènere i l'apoderament a les escoles del municipi, per tal de dotar de sentit crític als alumnes de cicle superior. L'acte, organitzat pel Consistori, anirà a càrrec de les entitats de dones de Bigues i Riells i de les psicòlogues municipals.

A més, l'alcalde, Joan Galiano, i Natàlia Fabián, regidora de Serveis Socials i de la Dona, faran entrega d'un lot de llibres coeducatius a les direccions de l'escola El Turó i de l'escola El Colomer.

A la tarda, la Biblioteca organitza un contacontes titulat "Històries de noietes eixerides", a càrrec de Sessi Sitjà. L'activitat es farà a les 18.00 hores i està pensada per a infants a partir de 4 anys i les seves famílies.

Al vespre, es llegirà el manifest del Dia Internacional de les Dones i es projectarà el documental "Biguetanes i Riellenques del s. XXI", elaborat pel Consistori a Bigues i Riells, al Teatre Auditori Polivalent, a les 19.30 hores. A continuació hi haurà un debat obert sota la premissa "Ser, estar i pensar com una dona del s. XXI".

En acabat, hi haurà un piscolabis i una actuació musical a càrrec d'Anna Carreras, Alba Ramírez i Júlia Pasqual. La jornada es clourà amb un enlairament de globus biodegradables a càrrec de les entitats de dones del municipi.
 
 
Natàlia Fabián, regidora de Serveis Socials i de la Dona, s'ha mostrat satisfeta amb els avenços assolits els darrers anys en matèria de feminisme:"Tenim dones al nostre municipi que lideren les seves vides i que demostren que això no va de dones contra homes, va de dones i homes contra el masclisme".

Ara bé, Fabián també té molt clar que queda molt camí per recórrer: "Encara estem molt lluny de superar les discriminacions d'un sistema patriarcal històric i hegemònic, i les institucions hem de continuar treballant per aconseguir-ho".
Per tal de participar de les activitats del Dia de la Dona programades al Teatre Auditori Polivalent cal reservar entrada a l’Oficina d'Atenció al Ciutadà o bé a través del servei de consergeria del Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues i al Centre Cívic de Riells del Fai.

La Mancomunitat celebra el Dia de la Dona el 6 de març

La Mancomunitat de la Vall del Tenes dedicarà, el 6 de març, una jornada sencera a l'empoderament de les dones. De les 9.30 a les 17.30 hores al Teatre Auditori Polivalent es faran tallers com ara Què diu la teva lletra de tu? Autoconeixement i tècniques de selecció" o bé “Fes brillar les teves competències! Atreveix-te a participar en el nostre gran repte".