La Diada de Sant Jordi més participativa a Bigues i Riells

17/4/2019
El municipi celebrarà el 23 d'abril amb paradetes de roses i llibres però també amb un concurs d'Instagram jove, la confecció del II Petit Llibre Gegant, dansa i poesia.
La Diada de Sant Jordi a Bigues i Riells estarà farcida d'activitats per a totes les edats. El dimarts 23 d'abril a la tarda, davant del Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues, hi haurà les tradicionals paradetes de llibres i de roses a càrrec de les associacions del municipi fins a les 20.00 hores.

De la mateixa manera al Centre Cívic de Riells del Fai es podran adquirir els obsequis estrella de la diada a partir de les 17.00 hores.
 
Pel que fa a les novetats, enguany a partir de les 8.00 hores tindrà lloc el primer concurs de fotografies a Instagram Diada de Sant Jordi’19 a càrrec de l’Espai Jove L@Cova, que farà l'entrega de premis, llibres electrònics, a les 19.30 el mateix dia a Bigues. El seguirà una xocolatada i la creació del II Petit Llibre Gegant amb Pilar Ors, a càrrec de la Biblioteca municipal.

També durant tota la tarda hi haurà una estesa de jocs tradicionals davant del Centre Cívic i Cultural El Rieral.

Paral•lelament, al Centre Cívic de Riells del Fai hi haurà un recital de poesia infantil, a càrrec de Maria Àngels Soldevila a les 18.00 hores. A continuació, es farà un festival de dansa, càrrec de l’Associació de Dansa Pas a Pas. Mentre es facin les activitats es podrà gaudir d'un berenar a càrrec del grup de Dones de Riells de Fai.

A més a més, al llarg de la jornada es farà l'entrega de premis dels Jocs Florals, al matí a l'Escola El Colomer i a la tarda als alumnes de l'Escola El Turó a Teatre l'Auditori Polivalent. També s'entregarà el Premi d'Excel•lència Maria de Bell-Lloc a les a 12.30 hores al TAP.
 
També al hall del Teatre Auditori Polivalent es podrà veure "l'exposició en commemoració dels cinquanta anys de la revista Ronçana", el rotatiu de Santa Eulàlia de Ronçana que explica l'actualitat dels municipis de la Vall del Tenes. La mostra recull una selecció de les portades més representatives del mitjà al llarg de la seva història. Aquesta exposició també es podrà veure més endavant al Centre Cívic de Riells del Fai.

La preparació i el desenvolupament de les activitats anteriors farà que la Plaça Miquel Bosch estigui tancada al públic de les 10.00 hores a les 20.00 hores i el carrer Anna Mogas també estigui tallat en aquesta franja horària.

DeixaLlibres, Bigues i Riells s'afegeix a la iniciativa de la xarxa de deixalleries del 20 al 24 d'abril

DeixaLlibres arriba un any més per la Diada de Sant Jordi a les deixalleries de la comarca, entre elles la de Bigues i Riells, per oferir als usuaris d’aquestes instal•lacions llibres reutilitzats, del 20 al 24 d'abril. L’objectiu és allargar la vida útil dels llibres i la reutilització gratuïta de llibres en bon estat, fomentant també la prevenció, la desmaterialització i l’economia circular.

A través d'aquesta campanya, que el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental va iniciar l’any 2010, ja s’han recuperat prop de 34.000 exemplars, majoritàriament novel•les, llibres de contes i biografies.

Això ha permès evitar l’emissió a l’atmosfera de 5.429,60 kg de CO2, xifra que equival a 279.964 arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia o a 1.018 vehicles eliminats de la circulació durant un dia.