Dissabte, segon concert del Festival de Jazz Castell de Montbui amb Meritxell Chiva Sextet

4/10/2016
El Festival de Jazz és un projecte mancomunat entre els ajuntaments que constituïen la Baronia de Montbui.
El Festival es compon de quatre concerts de Jazz. El primer es va fer diumenge 25 de setembre al Castell de Montbui amb l’actuació de Clara Sallago Quintet, que va interpretar “Cantos de Hidra”, el nou treball de la cantant que s’estrena com a compositora. El pròxim serà el 8 d’octubre amb la solista de Bigues i Riells, Meritxell Chiva Sextet, que interpretarà estàndards més coneguts amb influència de l’estil New Orleans. El Festival continuarà amb l’actuació del trio de professors de l’Escola de Música de la Vall del Tenes, el 15 d’octubre, en homenatge a Wes Montgomery, guitarrista de jazz nord-americà dels anys 50-60. El 22 d’octubre, Violeta Curry Quartet tancarà el Festival.


A tots els concerts els assistents poden veure i menjar, i una hora abans de cada concert poden fer una visita guiada al castell de Montbui de manera gratuïta.


El conjunt patrimonial del castell de Montbui i de l'església de Sant Mateu de Montbui es troba al cim del turó de Montbui, a l'extrem nord-occidental del terme de Bigues, i l’any 1949 va ser declarat “Bé Cultural d’Interès Nacional” (BCIN) del Patrimoni Cultural Català.

El Castell de Montbui es pot documentar a partir del segle X quan el 995 el noble Gombau de Besora rep del comte de Barcelona Ramon Borrell el Castell de Montbui. A partir del 1059 es forma la Baronia de Montbui que té el seu centre al Castell de Montbui reunint les parròquies de Sant Mateu de Montbui, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Bigues, Sant Vicenç de Riells del Fai, Sant Martí del Fai, Sant Genís de l’Ametlla, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Julià de Lliçà d’Amunt, Sant Esteve de Palaudàries, Sant Andreu de Samalús i Santa Maria de Caldes.


Des de l’any 1986 el castell passà a ser propietat de l’Ajuntament de Bigues i Riells. S’han planificat diverses intervencions i sol·licitat ajuts per consolidar el conjunt patrimonial, protegir els elements constructius i arranjar els espais d'accés i ús.

Vídeo promocional del Castell de Montbui i l'església de Sant Mateu de Montbui