Divendres s'inaugura l'exposició 20 anys de l'incendi i la riuada de 1994

23/10/2014
L'Ajuntament de Bigues i Riells ha volgut commemorar els desastres naturals que van marcar la comarca ara fa 20 anys.
En un projecte comú entre el departament de Cultura i l’arxiu municipal de l’Ajuntament de Bigues i Riells s’ha preparat una exposició que pretén reflectir els incidents que Bigues i Riells va patir al 1994, junt amb altres pobles de la comarca.

L’exposició s’inaugura demà divendres 24 d’octubre a les vuit del vespre i es podrà visitar al Centre Cívic el Rieral fins al 24 de gener.

L’acte d’inauguració comptarà amb dues conferències: la primera "Els nostres boscos i focs" a càrrec de Martí Boada, doctorat en Ciències Ambientals i llicenciat en Geografia per la UAB i en Estudis Catalans per la Universitat de Perpinyà; exerceix de docent i participa en organitzacions mediambientals i ecologistes; és coautor de més d'una quarantena de llibres de pensament i divulgació científica.

La segona conferència, "Els condicionants metereològics en l'incendi i la riuada de 1994", serà a càrrec d’Eloi Cordomí. L’Eloi Cordomí és llicenciat en Física per la UB; exerceix de meteoròleg a Televisió de Catalunya des de l’any 2005; és membre de l'Associació Catalana d'Observadors Meteorològics; ha treballat durant 4 temporades al programa “Els Matins”, amb en Josep Cuní, Ariadna Oltra i Elena García Melero; actualment, és reporter del programa “Espai Terra” de TV3, i se'l pot veure els caps de setmana presentant l'espai del temps de TV3.

Divendres es presentarà també l’exposició fotogràfica "Agònics" de l'autor Lluís Alsina, amb 37 fotografies del paisatge desolador que van deixar els fets del 1994, des d’un punt de vista artístic, amb la intenció de mostrar el dramatisme de la naturalesa tenyida de color gris.