Ecologia, feminisme i diversió, els eixos de les propostes joves 2019

12/12/2019
El nou espai jove i els Pressupostos Paticipatius de Joventut 2020, en marxa.
La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Bigues i Riells tanca l’any amb èxit. Aquest 2019 s’han dut a terme 11 activitats fruit dels Pressupostos Participatius de Joventut del Consistori.
Els joves impulsors han fet possible la diada dedicada a la conscienciació mediambiental, la 2a edició del Pícknik Electrònik, la 1a caminada Bigues i Riells – Montserrat, les jornades feministes, un torneig de Fifa, la 4a edició de la Rural Trail, dues bones festes, el 1r correbirres i la 2a Holi Party. Aquestes activitats van ser les guanyadores de la 7a Assemblea Jove, d’entre una vintena de propostes.
Les 11 propostes s’han pogut executar amb un èxit global tant qualitatiu com quantitatiu. Aquestes activitats demostren la implicació del jovent del municipi a l’hora de proposar i de decidir, però també a l’hora d’actuar. Aquestes xifres confirmen que una part considerable de la gent jove de Bigues i Riells s’ha fet seva una manera de fer propositiva, activa i transformadora.
Pressupostos Participatius de Joventut 2020

Ara comença la campanya pels pressupostos participatius de 2020. Els joves de Bigues i Riells tornaran a decidir com administrar una part del pressupost de la regidoria de Joventut del Consistori. El 24 de gener, en la 8a Assemblea Jove, es decidiran els Pressupostos Participatius de Joventut, a través de propostes de persones de 15 a 29 anys, i els Minipressupostos, per a joves de 12 a 14 anys, que constituiran la seva 3a edició.
 
 
Els joves tenen temps fins el mateix 31 de gener per presentar les seves propostes a l'espai jove L@Cova. Les propostes més votades es realitzaran al llarg de l'any 2020. El 2018, es van proposar 17 activitats i el 2019, n’hi va haver 19, de manera que s’espera que, enguany, la participació del jovent vagi en augment.

La regidoria de Joventut de Bigues i Riells destina més de la meitat del seu pressupost per activitats a la participació ciutadana, a través de la implicació dels joves del municipi en la decisió de les activitats que s'organitzen per a la seva franja d'edat.

L’Espai Jove de Can Badell s’està fent realitat

Fa uns anys era un desig, fa ben poc un projecte, però ara ja es pot dir que el nou casal de joves de Bigues i Riells comença a ser una realitat. Les obres van avançant a bon ritme i de cara al bon temps es podrà inaugurar un equipament molt important pel jovent del municipi. Aquesta obra permetrà que la gent jove tingui un espai de relació i de reunió que facilitarà que es desenvolupin noves idees i propostes.

L’agost d’aquest 2019 van començar els treballs. Ara per ara, ja s’ha fet tota l’estructura de formigó, els murs de contenció i la fonamentació de l’estructura de fusta. Està previst que l’equipament estigui a punt l’estiu del 2020, un cop fets els tancaments, la coberta, les instal•lacions i els acabats.