Empatitza, l'escape room inclusiu

4/12/2020
Aquesta activitat va sorgir de l'Assemblea de Pressupostos Participatius de Joventut 2020 i proposa assolir una sèrie de reptes posant-se en la pell de persones amb diversitats funcionals.
El 18, 19 i 20 de desembre, l'antic Espai Jove L@Cova de Bigues i Riells esdevindrà l'escenari d'Empatiza. Un grup de joves del municipi organitza, a través dels Pressupostos Participatius de Joventut 2020, un escape room per entendre les persones amb diversitat funcional. És a dir, empatitzar amb les persones a través del joc, desxifrar una sèrie d'enigmes i superar proves amb una sèrie de dificultats afegides.

Hi haurà diverses sessions: divendres (de 18.00 a 21.00 hores), dissabte (de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores) i diumenge (de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores). Per participar-hi caldrà inscripció prèvia través d'Entràpolis i hi haurà un màxim de quatre persones per grup.

Empatitza és un projecte d'escape room que vol sensibilitzar sobre les condicions de vida amb què viuen cada dia persones amb diferents diversitats funcionals. L'activitat constarà de tres sales i els participants n'hauran de sortir en 30 minuts.
 
 
 
Josep Anton Tripiana, regidor d'Infància i Joventut, ha destacat el fet que "els joves de Bigues i Riells un cop més demostren la seva sensibilitat i empatia envers una societat complexa, que no els acaba d'agradar i volen canviar, per això aquesta activitat va molt més enllà d'un senzill escape room".

Els organitzadors van pensar en el mes de desembre per dur a terme l'acte, ja que el 3 de desembre és el Dia Internacional de la Diversitat Funcional. El seu objectiu és oferir diversió i, sobretot, una dosi de sensibilització i d'empatia amb les persones amb diversitats funcionals.
Documentació