EnFemme, el documental de culte de la lluita transgènere, arriba al TAP

9/7/2019
Dijous 11 de juliol, es projectarà l’obra amb posterior col•loqui amb la directora, Alba Barbé, acompanyat d’una copa de cava
Bigues i Riells gaudirà, aquest dijous 11 de juliol, de l’obra EnFemme. Aquest documental pretén sensibilitzar, informar i difondre la realitat del cross-dressing i de les dones transgènere entre el públic general. Cerca donar resposta a realitats socials emergents i promoure el reconeixement de la diversitat sexual i de gènere, per tal de caminar cap a una vida lliure d’estigmes i violència.

Per aquest motiu, des de la regidoria d’Igualtat, s’ha volgut acostar aquesta obra al públic general biguetà i riellenc. Mayte Escobar, la nova regidora d’Igualtat, ha explicat l’objectiu de l’acte: “Es tracta d’una declaració d’intencions. Poder projectar aquesta obra era una oportunitat per començar la legislatura amb pas ferm”.

Escobar té la intenció de nodrir de contingut la regidoria, començant per la lluita per visibilitzar el col•lectiu LGTBI amb accions concretes.

Aquest dijous 11 de juliol, es projectarà, al Teatre Auditori Polivalent, el documental, a les 19.30 hores i a continuació, hi haurà un col•loqui a càrrec de la directora i productora d’EnFemme, Alba Barbé, acompanyat d’una copa de cava.

 
 
L'argument

Un petit refugi per a l’anonimat a la metròpolis de Barcelona obre la porta al secret: “m’agrada vestir de dona”. A poc a poc, descobrirà la fluïdesa del gènere en un món vertiginós que exigeix constantment posicionar-se.

Amb el boom d’internet emergeix un col•lectiu de persones que comencen a pensar-se com a cross-dressers. No els encaixava la imatge que deixà en herència “la travesti” en els moviments d’alliberament sexual durant la transició.

EnFemme revela el silenci d’una vivència que ja no es pot mantenir oculta però també la solidaritat i la importància del plaer a l’hora de construir la identitat. Amb aquesta obra, ens convertim en testimonis del naixement d’una comunitat.