Enraonem: Les dones al món de l’esport

28/1/2022
Una quarantena de persones va participar al cicle de xerrades de la regidoria de Participació Ciutadana que dona a conèixer personalitats del municipi.
El Teatre Auditori Polivalent ha sigut l’escenari de la segona xerrada del cicle Enraonem, dimecres 26 de gener. La regidoria de Participació Ciutadana ha posat en marxa aquest cicle que dona veu a les biguetanes, riellenques, riellencs i biguetans.

Aquesta sessió s’ha dedicat a les dones al món de l’esport. Maria Argemí, Marta Borràs, Clàudia Bosch, Mariona Carmona, Pat Vidal i Cristina Wagemans han estat les protagonistes.

Margarida Fontcuberta, regidora de Participació Ciutadana, ha explicat l’objectiu del cicle: “Enraonem busca donar a conèixer persones del municipi amb una experiència vital rellevant poc coneguda”.

Fontcuberta també ha destacat la importància de posar sobre la taula la situació de les dones en el món de l’esport: “És molt necessari posar cares, persones reals que visibilitzin que les dones poden competir, en qualsevol disciplina i a qualsevol edat”.
 
 
Argemí, Borràs, Bosch, Carmona, Vidal i Wagemans han explicat els seus orígens en el món esportiu i el fet que si es fa esport per decisió pròpia no es viu com un sacrifici.

Les protagonistes van compartir exemples de com l'esport ha millorat en drets, com ara que abans hi havia proves d'atletisme en les quals les dones no s'hi podien presentar o bé que en l'hoquei no es feia equipació femenina.

Ara bé, també han coincidit en el fet que encara queda feina per fer per aconseguir la igualtat real en l’esport. També han apuntat les claus per a una millor divulgació de l’esport femení: dotar els mitjans de professionals amb coneixement de les disciplines, dels equips i dels seus reptes. De la mateixa manera les ponents han reivindicat una major cobertura d’esports com l’hípica, l'hoquei, l’atletisme, el patinatge o el trail.

Idees com la necessitat de formar i promocionar entrenadores i coordinadores més enllà de les jugadores van tancar un debat amè, format per les sis protagonistes, la regidora de Participació Ciutadana com a moderadora i una quarantena d'assistents.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai