Enraonem: el poble sahrauí

25/3/2022
Una trentena de persones va participar en el cicle de xerrades de la regidoria de Participació Ciutadana que dona a conèixer personalitats del municipi.
El Teatre Auditori Polivalent ha sigut l’escenari de la tercera xerrada del cicle Enraonem, dimecres 23 de març. La regidoria de Participació Ciutadana ha posat en marxa aquest cicle que dona veu a les biguetanes, riellenques, riellencs i biguetans.

Aquesta sessió s’ha dedicat al poble sahrauí. Buara el Bouya Fekou, Carme Clapés i Júlia Mañá n’han sigut els ponents. La 1a tinenta d’alcaldia, Mayte Escobar, va moderar l’acte.

Els protagonistes han compartit les seves vivències al Sàhara. Carme Clapés va explicar la seva experiència personal i la sensació que va tenir als campaments. Júlia Mañá va relatar les seves pràctiques en centres d'educació especial dels campaments, on va aportar el seu granet de sorra. Buara el Bouya va ser el convidat d’honor: d’origen sahrauí, va poder migrar i va viure la xerrada com una oportunitat de posar la qüestió sobre la taula, finalment.

 
 
Tots tres van coincidir en el fet que el poble sahrauí viu enmig d'un conflicte encallat i en la duresa de la situació de les persones que es troben atrapades al desert sense un futur clar.

Els ponents van detallar el dia a dia dels campaments, sense rutina, sense objectius i les diverses postures envers el Marroc: una guerra o bé un referèndum.

Al Teatre Auditori Polivalent es va poder apreciar ceràmica feta als campaments.