És bullying?

2/5/2016
L'Ajuntament planteja una jornada de reflexió amb experts sobre l'assetjament escolar amb l'objectiu de donar una visió conciliadora al problema.
El pròxim dissabte 7 de maig, el centre cívic el Rieral acollirà una jornada que pretén fomentar la reflexió crítica i donar eines a la comunitat per abordar una realitat complexa com és la de l'assetjament escolar o bullying.


Des de la Comissió Municipal de resolució de Conflictes, integrada per les àrees de Benestar Social, Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament, s'ha volgut plantejar la jornada amb un caire conciliador i de reflexió, sortint dels tòpics alarmistes, volent-se convertir en una jornada on experts i famílies parlen obertament sobre el tema.


La jornada l'obrirà l'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, seguidament hi haurà una conferència a càrrec del filòsof i sociòleg Jordi Grané, que ens endinsarà al tema de l'assetjament des d'un punt de vista resilient. Seguidament hi haurà una performance del mestre, educador en Expressió Dramàtica i pallasso, membre de Teatre del Buit, Juanjo Camarena. Després de la pausa i cafè per als assistents, continuarem amb una taula rodona amb professionals i voluntaris que eduquen a infants i joves del nostre municipi, així com amb agents especialitzats del Cos de Mossos d'Esquadra, que donaran la seva visió des d’un punt de vista legal. Acabarem amb una conferència a càrrec de la psicòloga Carme Saumell i el tancament de la jornada de la mà de la Maria Teresa Escobar, regidora d’Ensenyament.
A més, durant la jornada s'exposaran diversos treballs que, sobre el tema, han elaborat estudiants de les escoles i l'institut del municipi.

Els assistents gaudiran d’esmorzar gratuït i servei de ludoteca.