Èxit de participació al 56è Homenatge a la Vellesa

21/11/2018
Més de 350 avis es van combregar diumenge, 18 de novembre, a Can Ribas.
Can Ribas va acollir, diumenge 18 de novembre, el 56è Homenatge a la Vellesa. 358 persones van assistir a l'homenatge per a la gent gran, organitzat per l'Ajuntament de Bigues i Riells.
L'aperitiu, que enguany es va fer a l'interior del restaurant a causa de la pluja, va donar lloc als parlaments de l'alcalde, Joan Galiano, i de la regidora de Benestar Social, Natàlia Fabián, en homenatge als més grans del municipi.

D'una banda, es va reconèixer a Pilar Martínez Martínez, de 93 anys, que va rebre una Dona d'Aigua i una planta, com a dona més gran de Bigues i Riells. De l'altra, es va retre homenatge a José Castillo Sanagustín, de 95 anys, que també va rebre una planta i una Dona d'Aigua en reconeixement a la seva trajectòria, essent l'home més gran del municipi.

En vista de l'allau d'inscripcions que hi va haver a l'Homenatge de la Vellesa 2018, des de la Regidoria de Benestar Social, es va optar per reservar dues sales del restaurant per tal de garantir que tothom hi tingués cabuda.

Natalia Fabián, regidora de Benestar Social, s'ha mostrat satisfeta amb el desenvolupament de l'acte: "Per nosaltres és molt important reconèixer, a la gent gran del municipi, la seva tasca. Ells són un pal de paller vital per a la nostra societat tant a escala social com econòmica, ja que alguns dels homenatjats han hagut d'ajudar les seves famílies amb la pensió en temps de crisi.
Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, ha destacat el creixement de l'activitat any rere any: "Estem molt contents de com s'ha mantingut la participació en l'acte i com que cada edició aplega més persones que l'anterior. No s'ha interromput l'èxit d'assistència en 56 anys".

Pel que fa a l'àpat, va ser molt variat, amb un aperitiu complet, del qual van ser molt aplaudits els xurros de bacallà i guisat de pèsols amb sípia. De primer, hi va haver calamarsets amb ceba caramel·litzada. De segon, espatlla de xai al forn amb patates al caliu. I per postres, el tradicional pa de pessic de Sant Marc.

Després de dinar hi va haver música i ball al menjador Els Cirerers amb l’orquestra The Choffers. Els assistents van ballar fins que els músics van dir prou.

L'Homenatge a la Vellesa va tornar a ser un dia assenyalat carregat d'elegància i germanor. Una jornada per reconèixer el paper cabdal de les persones grans del municipi.

*Al Flickr de l'Ajuntament de Bigues i Riells trobareu totes les fotografies de l'acte.