Èxit de participació al IV Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells

10/4/2019
El nou format d'artistes de km 0 ha agradat tant a biguetans com a riellencs així com als visitants vinguts d'arreu de la Vall del Tenes


*
Trobareu les fotografies del festival al Flickr del Consistori.
El IV Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells ha abaixat el teló després de quatre concerts amb artistes de proximitat. Del 5 al 7 d'abril, el Teatre Auditori Polivalent ha acollit aquest cicle dedicat a la música clàssica posant l'accent, enguany, en el talent de quilòmetre zero.

José Gómez, regidor de Cultura, Promoció Econòmica i Turisme, s'ha mostrat satisfet amb el resultat: "Era un gran repte pel Consistori tirar endavant un festival d'aquest tipus. Per això, estem molt contents amb el resultat, per la participació però també per l'estalvi econòmic mantenint la qualitat".

Gómez ha afegit que "culminar el festival amb un concert pedagògic ha estat una oportunitat única per demostrar que el professorat i els alumnes de l'Escola de Música de la Vall del Tenes poden assolir reptes musicals importants".

Per part seva, Joan Galiano, president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, ha expressat la seva satisfacció de: "formar part d'un festival ja consagrat al municipi, perquè era vital encaminar els passos amb les eines del territori".

Galiano ha destacat també la participació de l'Escola de Música de la Vall del Tenes en aquesta edició i l'ha definit com "un pas endavant que de ben segur continuarà en pròximes edicions, evidenciant que la cultura musical a la vall està més viva que mai".

Durant tres jornades, el nou equipament cultural del municipi ha sigut escenari de la màgia de la música clàssica i ha demostrat la seva solvència acústica.
En primer lloc, divendres, una cinquantena de persones van poder gaudir de l'harmonia entre clavicèmbal i del violí, amb Dani Espasa i Lina Turn.
 
 
En segon lloc, dissabte al matí va estar marcat per l'actuació del Limnos Quartet de Saxos, a càrrec de quatre saxofonistes excepcionals. Pel que fa a dissabte a la tarda, la combinació de la guitarra clàssica, les castanyoles, la flauta travessera i la veu va enamorar el públic, més de cent persones van exigir una peça més als músics.

En tercer lloc, diumenge va ser la jornada més participativa amb un assaig d'una vuitantena de músics de l'Escola de Música de la Vall del Tenes, al matí, que va culminar amb una actuació conjunta apoteòsica, a la tarda, amb el Teatre Auditori Polivalent ple de gom a gom.

"Tocar en un espai com el Teatre Auditori Polivalent és un luxe"

Dani Espasa, clavicembalista, ha valorat així la seva participació en el festival: "Ha estat un plaer tocar en un auditori amb una acústica tan agradable, ha estat preciós tocar en un espai fet de fusta. A més, hem estat molt a gust amb el públic".

Anna Casanovas, directora de l'Escola de Música de la Vall del Tenes, ha agraït la tasca de la regidoria de Cultura i del Consistori: "Ha estat una oportunitat fantàstica poder tocar al Teatre Auditori Polivalent. Treballar una obra en comú i posar-la davant del públic el mateix dia ha estat un repte pels alumnes del centre que els motivarà per superar-se".

Casanovas també ha insistit en la voluntat del centre de tornar a actuar en "un espai tan ideal".

Gustavo Them, guitarrista i impulsor del festival, ha destacat la bona resposta dels assistents: "El festival ha comptat amb un públic molt entregat i la sonoritat del Teatre Auditori Polivalent ens ha permès crear màgia".