Èxit de participació als actes dedicats al Dia Internacional de la Dona

26/3/2021
La regidoria d'Igualtat ha organitzat una programació feminista centrada en la figura de les dones al món de les colònies industrials, que ha tingut molt bona acollida.

Consulta les fotografies al Flickr del consistori!

Consulta la retransmissió dels actes al Canal de You Tube!
La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Bigues i Riells ha organitzat una programació per al mes de març 2021 dedicada a la dona. El Dia Internacional de la Dona la regidora d'Igualtat, Mayte Escobar, va fer la lectura del manifest i es va hissar la bandera morada.

L'equip de govern, personal tècnic de l'Ajuntament i membres de les entitats feministes del municipi van assistir a l'acte, que es va poder seguir a les xarxes socials del consistori.

El 12 de març, una setantena de persones va assistir a l'acte Dona i mirada feminista. El Teatre Auditori Polivalent va ser l'escenari de la presentació de dos llibres del món del tèxtil. Assumpta Montellà va divulgar el rerefons de la seva obra, El silenci dels telers i la biguetana Núria Bellavista va descobrir el passat tèxtil de Bigues i Riells a través del seu llibre, La Fàbrica Vella de Bigues.

El 19 de març, es va projectar la pel·lícula Terra de telers de Joan Frank Charansonet en el marc del Cicle Gaudí, amb la col·laboració del Cineclub. Hi va assistir una seixantena de persones.

Finalment, el 21 de març, es va fer públic el veredicte del IV Concurs de poesia Premi Pili Canillas, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia. Més de vuitanta persones van assistir a l'acte al Teatre Auditori Polivalent.

Les regidores d'Igualtat, d'Educació i de Cultura, Mayte Escobar, Eva Martínez i Judit Canal, van obrir l'acte que va comptar amb l'actuació del grup Afrau, format per Laura Garriga i Carles Riba, que van interpretar peces de cantautores reivindicatives.

 

 

Mayte Escobar, regidora d'Igualtat, ha destacat la participació i transversalitat dels actes: "Estem molt satisfetes de la bona acollida dels actes i del suport que hi ha al consistori envers els actes feministes i la certesa que aquesta lluita no s'acaba el 8 de març, sinó que es combat tot l'any".

Escobar també ha volgut subratllar el fet que els poemes guanyadors del Pili Canilles hagin sigut tots escrits per dones i que l'acte hagi estat amenitzat amb la poesia musicada d'Afrau, que visibilitzava el talent i els drets de les dones.

Reivindicació i lluita els 365 dies de l'any

En la línia de l'equip de govern de lluitar per la igualtat tot l'any, l'Ajuntament de Bigues i Riells organitza, dijous 15 d'abril, el taller "Desmuntant els manaments de gènere". La formació està oberta a tothom i es podrà seguir en línia de les 18.00 a les 20.00 hores a través de la plataforma Zoom.

L'objectiu del taller serà conèixer l'impacte social de l'heteropatriarcat en les dones a través de dades i estadístiques clau, identificar els mandats socioculturals al voltant del sistema de creences sexe-gènere i les seves cadenes simbòliques i obtenir una visió panoràmica individual sobre com han afectat els mandats de gènere a les vides de cadascú.