Èxit de participació en les JEP 2020

14/10/2020
Les tres activitats de divulgació patrimonial han rebut una alta afluència malgrat la situació sanitària actual.
L'Ajuntament de Bigues i Riells, a través de la regidoria de Patrimoni, s'ha tornat a adherir a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP). Del 9 a l'11 d'octubre s'ha pogut gaudir d'una xerrada sobre Joaquim Mir i de dues visites guiades, al jaciment ibèric de Puiggraciós i a l'església de Sant Mateu de Montbui.

Per participar en les activitats ha calgut inscripció prèvia a través d'entrapolis.com. En el cas de la visita al jaciment ibèric de Puiggraciós es van exhaurir totes les entrades.

Jesús Cano
, regidor de Patrimoni, ha valorat les JEP 2020: "La resposta de la gent ha estat extraordinària, fins i tot quan la climatologia era absolutament adversa, les persones inscrites han vingut. El públic majoritari han sigut famílies i molt participatives"

Cano també ha interpretat la bona participació com "la confirmació que hi ha molta gent interessada en el patrimoni, en descobrir-lo i entendre'l, i que això el motiva a cuidar-lo".

Divendres, el Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai va acollir la xerrada sobre el pintor i paisatgista, Joaquim Mir i Trinxet (1873-1940), a càrrec de Jordi Górriz, historiador de l'art i professor de la University of New Haven.
 
 
Dissabte, a causa de la pluja es va haver de cancel·lar l'excursió a peu des de la plaça de l'església de Sant Pere i Sant Pau de Bigues fins al santuari de Puiggraciós. Ara bé, la visita guiada al jaciment ibèric, a càrrec del tècnic de patrimoni del Museu de Granollers, Marc Guàrdia, sí que es va poder fer.

Diumenge es va fer una excursió a peu des del Centre Cívic i Cultural el Rieral de Bigues fins al Castell de Montbui, amb la col·laboració del Grup Excursionista de Bigues i Riells - Amics dels Cingles de Bertí. Un cop a dalt, Josep Maria Vila, historiador i arqueòleg, i Jaume Serra, arquitecte, van oferir una visita guiada a l'església de Sant Mateu per apreciar la seva rehabilitació.

El feedback dels assistents

Jana Font, 15 anys: "Visitar l'església de Sant Mateu m'ha semblat una molt bona activitat, hem pogut apreciar la diferència entre com estava l'ermita abans i després de la rehabilitació. Penso que les jornades estan molt bé, ja que permeten conèixer el patrimoni i els entorns dels municipis".

Manel Baylach, 54 anys: "Estic molt gratament sorprès, esperava una reconstrucció mínima de Sant Mateu i he vist un treball espectacular que serà útil per a tothom. Exteriorment es veu polit i net i interiorment, hi ha un canvi espectacular".