Èxit en la primera gala de dicada al mèrit esportiu

10/12/2019
Bigues i Riells, Terra de Victòries va aplegar 400 persones al Teatre Auditori Polivalent per retre homenatge als esportistes individuals i a les entitats esportives
Dijous 5 de desembre, l'Ajuntament de Bigues i Riells va transformar el Teatre Auditori Polivalent en l'escenari de la primera gala dedicada als esportistes individuals i a les entitats esportives del municipi. Des de la regidoria d'Esports, el Consistori va organitzar la primera gala dedicada al mèrit esportiu: Bigues i Riells, Terra de Victòries.
D'una banda, es van valorar tots aquells qui havien tingut un paper destacat en la temporada 2019. És a dir, que van rebre un guardó, els esportistes o equips que haguessin guanyat una primera, segona o tercera posició en l'àmbit nacional, estatal o bé europeu. De l'altra, es va fer entrega del Premi al Mèrit Esportiu de Bigues i Riells 2019. Aquest guardó premia els candidats segons els seus actes esportius durant el 2018.

En l’homenatge a les entitats esportives es va reconèixer la tasca del Club Hoquei Patins BiR, per haver competit quatre anys consecutius a la Copa de la Reina; la dels Scorpions Futbol BiR, per haver guanyat la Lliga sub 15; el Club Patinatge Artístic BiR, per haver vençut en l'àmbit estatal i nacional; l'Escuderia Vall del Tenes, per l'organització de l'acte amb més ressò fora del municipi, la 47a Pujada Vall del Tenes, i la de l'Associació de Patinatge BiR, per la seva contribució a l'enfortiment de l'esport femení, entre d'altres entitats.

Entre els esportistes individuals reconeguts hi va haver Sara Cristòfol, que es retira de l'hoquei després de classificar-se en la primera divisió de la lliga estatal; Sergi López, per recórrer en bicicleta el trajecte de Madrid a Lisboa en 46 hores i guanyar la Non Stop amb el Rocabikes MB Motors; Yolanda Font i Mariona Carmona, per la seva medalla de bronze al Roller Derby, i Albert Soley, per ser el campió de l'Spartan Race Orte, entre molts d'altres esportistes de renom del municipi.
 
 
Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, va cloure l’acte explicant la importància la tasca de formació humana i el compromís de les entitats esportives del municipi.

Per en Galiano aquesta gala era un tribut a l’esforç i el sacrifici de totes les persones del món de l’esport, de manera, que en confirma la seva consolidació per al 2020.

Durant l’acte també es va dedicar un espai a aquelles iniciatives que combinen esport i solidaritat, com ara els Nogu Team Panda Rider, dos biguetans que van recórrer el dessert del Marroc repartint ajuda humanitària. A més, es va aporfitar l'avinantesa per reconèixer la tasca del conserge del pavelló d'esports municipal que ara es jubila després de vint anys, Raúl González.

Els guardons de la gala van ser molt especials: unes mans en gest de victòria elaborades per l'entitat per infants amb diversitat funcional, Singularments. L’acte va aplegar 400 persones del món de l’esport.