Èxit rotund de la 3a edició del Festival de Jazz Castell de Montbui

14/9/2018
El cicle "La veu al Jazz" ha atret a més de 450 persones d'arreu de la comarca a Bigues i Riells.
El Castell de Montbui ha tornat a ser l'escenari del festival de jazz de Bigues i Riells, enguany dedicat a la veu sota el títol "La veu al jazz".

Dissabte 8 de setembre, més de 350 persones es van acostar a aquest paratge singular per veure en directe el concert de "La Vella Dixiland", el plat fort del Festival de Jazz del Castell de Montbui 2018.

L'afluència de públic va batre rècords fins a sorprendre els responsables del servei de restauració, que van exhaurir existències. Diumenge 9 de setembre, 150 persones van voler fer el vermut amb el jazz d'Andreu Zaragoza i Magalí Sare. El duet de guitarra elèctrica i veu va agradar tant amb el seu repertori de l'American Songbook, de temes propis i música popular brasilera que faltaven cadires.

El Festival de Jazz Castell de Montbui es caracteritza per la voluntat de reivindicar el patrimoni i la cultura. És per això, que tant dissabte com diumenge hi va haver visites guiades al castell i van fer el ple.

De fet, aquesta 3a edició ha estat marcada per l'afluència de visitants d'arreu de la comarca. Més de 450 persones de Caldes de Montbui, de Sant Feliu de Codines, de Santa Eulàlia de Ronçana, de Les Franqueses, de Santa Perpètua de Mogoda, de Lliçà d'Amunt, de Cardedeu, de Castellterçol, de Parets del Vallès, de Lliçà de Vall, de l'Ametlla del Vallès i de Barcelona van fer cap a Bigues i Riells atrets pel jazz.

L'èxit d'assistents es va mantenir tot i començar el festival amb pluja. Els concerts havien d'iniciar-se el 7 de setembre amb una conferència inaugural al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues i una jam session oberta a tothom amb Dick Them Trio i la cantant Mariona Blanch al Club Regasol, però es van haver de suspendre.
Dick Them, músic i membre de la comissió organitzadora del festival, ha valorat així aquesta edició: "Tot i començar amb pluja estem satisfets de com s'ha desenvolupat el festival d'enguany. Dissabte vam batre rècords d'assistència i diumenge va ser un dia esplèndid amb el duo. Pensem que s'ha aconseguit crear un fil conductor i fer la veu protagonista del festival".

José Gómez, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, ha posat l'accent en l'afluència de visitants: "Hem tingut més visitants d'altres municipis que mai. L'èxit d'aquesta edició confirma que es treballa en el bon sentit, unint forces amb l'Ajuntament de Caldes de Montbui per promocionar el Castell de Montbui".

Al festival també hi va assistir l'eurodiputat i alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, que va destacar com el Consistori de Bigues i Riells ha promocionat l'espai: "Divulgar patrimoni a través de la cultura és una bona iniciativa i per tant, des de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, felicitar les administracions i responsables tècnics de la recuperació del Castell de Montbui".
Roger Font, trompetista local i membre de la comissió, ha volgut destacar la importància de seguir treballant "per fer créixer el festival, ampliant-ne els concerts i tematitzar cada edició".

Ara, la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme es reunirà amb els membres de la comissió organitzadora per valorar el Festival de Jazz Castell de Montbui 2018 i començar a definir les línies generals de la quarta edició.

*Trobareu les fotografies de l'acte al Flickr de l'Ajuntament de Bigues i Riells.