Èxit rotund a la Cavalcada 2021

11/1/2021
Gairebé 1.500 infants van poder saludar Ses Majestats als campaments reials estàtics i un centenar van rebre videosalutacions personalitzades.
Atesa la situació derivada de la irrupció de la COVID-19, aquest any, els Reis d'Orient han hagut de visitar Bigues i Riells de manera estàtica, amb un campament reial a cada poble. Ses Majestats, el Consistori i les comissions han volgut preservar la seguretat i la salut de tothom.

El 5 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar van ser a la plaça Miquel Bosch i a l'aparcament de Can Oliveras de Riells del Fai. Per tal de poder passar a saludar els Reis, va caler cita prèvia i només es podia entrar al campament amb grups de sis persones, respectant el grup bombolla de convivència o el grup bombolla ampliada. A Bigues, gairebé 1.000 persones van passar a saludar Ses Majestats i a Riells del Fai, gairebé 500.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, ha valorat l'esforç de les comissions, entitats, voluntaris, personal municipal, famílies i regidories de Cultura i Infància per garantir la normalitat de la jornada: "Sens dubte la voluntat de voler fer possible la visita de Ses Majestats per part de tothom ha estat clau per fer-ho realitat; davant la crisi sanitària, la ciutadania de Bigues i Riells del Fai, un cop més, ha fet un pas endavant per garantir una visita segura als infants".
 
 
Judit Canal, regidora de Cultura, ha destacat la descoberta d'un nou model: "El format dels Reis 2021 podria anar més enllà de la COVID-19. La pandèmia ens ha fet ser creatius i la proposta de recorregut i campaments estàtics ha agradat molt. Les famílies no han tingut sensació de fred ni de cua i han valorat positivament la interacció amb Ses Majestats. Des de la regidoria volem agrair a les comissions i als voluntaris haver-se sabut adaptar a les mesures canviants. Estem molt satisfets amb la feina feta".

A banda dels campaments, el 4 de gener a la nit, els infants més observadors van endevinar, als Cingles de Bertí, els llums que indicaven l'arribada de Ses Majestats. A més, un centenar de famílies van sol·licitar una videosalutació reial. Ses Majestats, ajudades per la comissió de Reis i el Consistori, els van fer arribar, el 5 de gener, un vídeo personalitzat.

De la mateixa manera, el mateix 5 de gener, Vallès Oriental Televisió va emetre el comunicat oficial especial per als infants de Bigues i Riells de Ses Majestats els Reis d'Orient. De fet, el mateix 4 de gener, ja es van poder veure els comunicats reials a través de les xarxes socials del Consistori.