Feminisme, natura, gresca i empatia als Pressupostos Participatius de Joventut 2020

7/2/2020
Els joves de 12 a 15 anys van votar per una pugna de rapers, tres tornejos de diverses modalitats de futbol i un bivac.
Divendres 31 de gener, els joves de Bigues i Riells es van citar de nou al Teatre Auditori Polivalent per a decidir com administrar més de la meitat del pressupost de la regidoria de Joventut del Consistori.

Enguany, els joves de 15 a 29 anys han presentat 14 propostes als Pressupostos Participatius de Joventut 2020. Pel que fa als més petits, de 12 a 15 anys, han plantejat set activitats. Un total de 110 joves van assistir a l'Assemblea 2020.

En primer lloc, a les 17.30 hores els més joves van presentar dos tornejos de futbol, un de futbol 7 i l'altre de futbol sala, un campionat del joc Fifa 20, un enfrontament de rapers: BiR Battles, un bivac, un torneig de Pokemon i una crono d'Enduro BTT.

En segon lloc, a les 19.30 hores els més grans van explicar i debatre 14 propostes. La tercera edició de les Jornades Feministes va ser la més votada, seguida per la novetat 2020: Empatitza. Es tracta d'un escape room per sensibilitzar a tota la família amb les persones amb diversitat funcional, com ara desxifrar enigmes sense veure-hi o sense sentir-hi.

Les persones de Bigues i Riells de 15 a 29 anys també van proposar celebrar la segona festa Embruixada, la Festa de la Primavera i el segon Correbirres. Ara bé, també hi va haver espai per la consciència de l'entorn natural amb el Marxa Fest i el Prôp(e). Una altra proposta nova va ser la del Drag Fest, per a l'alliberament transsexual.
 
 
De fet, enguany hi ha hagut un munt de noves activitats, com ara la Survival Zombie, una acció que pretén implicar a tot el municipi convertint-lo en un joc de roll entre morts vivents i humans. La cursa de roba interior, un Electro Bruch i una guerra de dialectes, han arrodonit les noves propostes 2020.

A més, els joves van tornar a plantejar celebrar l'Enfanga't per la Festa Major de Riells del Fai i la Festa de l'Escuma, a la Festa Major de Bigues.
Com funcionen els PPJ?

El funcionament dels Pressupostos Participatius de Joventut consta de tres fases. En primer lloc, la inscripció d'una proposta a l'espai jove L@Cova. En segon lloc, la presentació de la proposta per part dels joves impulsors davant de l'audiència de la seva franja d'edat. En tercer lloc, el debat i votació de les propostes exposades durant l'Assemblea Jove.

Les propostes més votades es realitzaran al llarg de l'any 2020. En el cas de la convocatòria de 12 a 15 anys hi ha un màxim de 600 € per proposta. Pel que fa a les dels joves més grans, es decidirà quin nombre d'activitats, d'entre les més votades, es realitzaran segons el pressupost que impliqui cada activitat, amb un màxim de 1.200 € per proposta.

En principi, es garanteixen un mínim de 6 activitats pels grans i 3 pels petits. Ara bé, si els promotors d'aquestes són capaços de fer-les amb un pressupost més baix permetran que se'n puguin desenvolupar d'altres, les següents més votades.