Festa Major de Bigues 2021

22/6/2021
Del 24 al 29 de juny, el municipi acull un ampli ventall d'actes presencials a la plaça de Miquel Bosch i al Teatre Auditori Polivalent que requereixen reserva.
Ja torna a ser Festa Major. Bigues viurà la seva celebració gran del 24 al 29 de juny. Atesa la situació canviant provocada per la irrupció de la COVID-19, l'edició d'enguany serà una mica diferent de la del 2019, però serà totalment presencial, a diferència de la del 2020.

Tots els actes tindran lloc a la plaça de Miquel Bosch, que estarà perimetrada i oferirà servei de bar a les Biguesrraques de Festa Major, i al Teatre Auditori Polivalent. Atesa la crisi sanitària per a tots els actes de la Festa Major caldrà reservar plaça a entrapolis.com.

Pel que fa a l'aparcament es podrà estacionar al costat de la fira, com en les edicions anteriors. Ara bé, només es podrà accedir a l'aparcament dels Camps de Can Pruna a través del camí de la Torre, tant per entrar com per sortir.

L'accés a través del camí del Pedregar, dels Camps de Can Pruna a la plaça de Miquel Bosch, només es podrà fer a peu.

Quant als horaris de la Festa Major, aquests actes s'emmarquen en la regulació de l'oferta cultural del Procicat i per tant han d'acabar a la 1.00 de la matinada.
Les novetats musicals: Joan Miquel Oliver, Flashy Ice Cream i Cronopios

La nit de dissabte, Joan Miquel Oliver serà el plat fort de la programació. El mallorquí actuarà a la plaça de Miquel Bosch a les 23.00 hores interpretant el seu últim disc: Aventures de la nota La.

Un altre dels espectacles destacats serà el concert jove de divendres a la nit. Flashy Ice Cream i Cronopios, que portaran el trap català, molt popular entre els adolescents,a la plaça de Miquel Bosch. Com cada any, tota la programació sorgeix del consens de la Comissió de Festes.

Enguany, es podrà celebrar el tradicional Festival de Dansa Jazz dijous 24 de juny a les 22.00 hores a la plaça de Miquel Bosch.

Teatre, jocs i circ
Divendres 25 de juny, el Teatre Auditori Polivalent acollirà l'espectacle de titelles, El Monstre de Colors, basat en el conte homònim d'Anna Llenas. Aquesta proposta infantil, juntament amb el concert d'Otra Vista Social Club, són dues activitats que s'havien de fer, la primera en el marc de la celebració de Sant Jordi, i la segona, durant la festa major d'hivern, però es van haver d'ajornar per la Covid.
 
 
El consistori ha apostat per reprogramar aquests actes. Segons la regidora de Cultura, Judit Canal: "Hem volgut dignificar els espectacles donant-los un espai a la Festa Major, que és quan hi ha més públic".

Dissabte 26 de juny, a les 20.00 hores, el Teatre Auditori Polivalent acollirà l'obra de Fem BiR, Dones, homes i criatures, una comèdia dirigida per Mònica Lucchetti.

A la festa gran tampoc hi faltarà el circ a càrrec de la companyia Cia Des-infecció i l'espectacle multidisciplinari ComLaVida, diumenge 27 de juny, a les 19.00 hores, al teatre.

Sidra, posta de sol musical, diables i gitanes

Si bé el 2020 es va poder gaudir d'un tast de cerveses artesanes, enguany, la Comissió de Festes proposa un tast de sidra amb maridatge de diversos platets. Amb la mateixa intenció d'obrir horitzons a activitats innovadores, divendres 25 de juny, es farà una caminada per veure la posta de sol des d'un dels miradors del municipi amb sorpresa musical final, a càrrec de la Coral Amarant.

Diables i gitanes tornaran al carrer. El Ball de Diables de Bigues i Riells del Fai i l'associació de colles del Ball de Gitanes són dues de les colles més nombroses de Bigues i Riells i no han patit baixes significatives a causa de la pandèmia i tenen moltes ganes de poder tornar a actuar a la plaça. Per això, s'han adaptat a contrarellotge.

L'actuació dels diables es farà dissabte a les 22.00 hores a plaça de Miquel Bosch i els assistents, tot i no poder participar del ball, podran emocionar-se amb la cultura del foc, de l'olor de pólvora i la solemnitat dels tabals.

La colla jove de gitanes tornarà a trepitjar la plaça dilluns, 28 de juny a les 21.30 hores, cosa que no feien des dels Tres Tombs del 2020
.

Una gimcana singular

Singularments, l'entitat que dona suport als infants amb diversitat funcional, ha organitzat una gimcana pels carrers del municipi que es podrà fer en qualsevol moment de la Festa.

Caldrà seguir diversos codis QR que aniran donant pistes per seguir un recorregut secret.
L'activitat s'iniciarà al Centre Cívic i Cultural el Rieral, on es troba el primer codi. Entre tots els participants que arribin al final, se sortejarà un val per valor de 100,00 € per gastar als comerços del poble.