La Festa Major de Bigues 2021 aplega 5.000 persones

1/7/2021
Del 24 al 29 de juny, el municipi ha viscut la seva gran celebració amb un ampli ventall d'actes.

Podreu consultar totes les fotografies de la festa al Flickr del Consistori.
Ja s’ha acabat la Festa Major. Bigues ha viscut la seva celebració gran del 24 al 29 de juny. Tot i la situació canviant provocada per la irrupció de la COVID-19, l'edició d'enguany ha estat tot un èxit. No s’han registrat incidències ni de salut ni de seguretat i s’hi han acostat 5.000 persones.

Tots els actes han tingut lloc entre la plaça de Miquel Bosch i el Teatre Auditori Polivalent. Ambdós espais han gaudit de totes les mesures per garantir una festa segura.

Encara que calia reservar plaça per a qualsevol activitat, les ganes de Festa Major ho han fet tot molt fàcil i així ho demostren les xifres: 5.000 persones han gaudit de la festa.

Dijous 24 de juny

“A la fresca” és l’espectacle que va oferir la Companyia Anna Confetti. Aquesta obra còmica va ser pregó, el tret de sortida de la Festa Major de Bigues 2021. Seguidament, les ballarines de dansa jazz de L@Cova van tornar a pujar a l’escenari per oferir el seu tradicional festival.

Dijous també va començar la gimcana de Singularments, l'entitat que dona suport als infants amb diversitat funcional. En qualsevol moment de la Festa es van poder seguir pels carrers del municipi les pistes de diversos codis QR. Entre tots els participants es va sortejar un val per valor de 100,00 € per gastar als comerços del poble.

Divendres 25 de juny

El Monstre de Colors, basat en el conte homònim d'Anna Llenas, per fi es va poder representar al Teatre Auditori Polivalent. Els infants i adults assistents es van meravellar amb la màgia de les emocions a través dels titelles i de l’empatia.

La caminada per veure la posta de sol, a càrrec del Gebracb, va ser un èxit, per la bellesa natural de l’indret secret: Can Roca, i pel privilegi de sentir en directe, al bell mig de la natura, un concert de la Coral Amarant. El concurs fotogràfic associat a aquesta activitat, #PostadeSolBiR, també ha triomfat amb un centenar de participants.

El jovent va tornar a la vida, va tornar a gaudir de Festa Major la nit de divendres, i amb ells tota la plaça de Miquel Bosch. Flashy Ice Cream i Cronopios van tornar la rauxa al municipi, primer amb trap català i després amb patxanga.

Dissabte 26 de juny

Fem BiR s’ha tornat a superar. Dones, homes i criatures va encantar a tothom qui va anar a veure la comèdia dirigida per Mònica Lucchetti. La complicitat entre els actors, la posada en escena i les reivindicacions feministes van agradar molt.
El Ball de Diables de Bigues i Riells del Fai va poder tornar a lluir-se dissabte. El fum, el foc, els tabals i la Lloba van tornar a envair la nit i la població ho va rebre amb molt d’escalf.

Seguidament, Joan Miquel Oliver va interpretar el seu últim disc: Aventures de la nota La a la plaça de Miquel Bosch i va tancar un dia rodó.

Diumenge 27 de juny

L’aventura sensorial infantil, Pintamúsica, i el jazz del concert vermut, a càrrec de Gipsy Chickpeas, van dibuixar un matí de Festa Major molt complet.

A la festa gran tampoc hi ha faltat el circ ni la crítica social, a càrrec de la companyia Cia Des-infecció, amb l'espectacle multidisciplinari ComLaVida. Adults i infants van sortir satisfets amb les acrobàcies, els acudits muts i les cançons corals.

Els ritmes afrocubans d'Otra Vista Social Club van fer de cirereta de la nit de diumenge.

Dilluns 28 de juny

L’orquestra Maravella va oferir dues sessions de música catalana, amb les cançons de sempre, pels de sempre.

L'Associació de colles del Ball de Gitanes va tornar a trepitjar la plaça per primer cop des dels Tres Tombs del 2020 i el públic va embogir.

La foguera de Sant Pere va tancar un dilluns rodó.

Dimarts 29 de juny

La Milla Popular va tornar a desafiar la població a córrer disfressada, pel plaer de fer-ho en comunitat.

A continuació, es va poder gaudir d’un tast de sidra amb maridatge de musclos en escabetx amb remolatxa, kimcheese i pastís de flor de saüc.

El cinema a la fresca, amb l’encertada pel·lícula Jojo Rabbit, va posar el punt final a la Festa Major de Bigues del 2021.

Durant la festa s’ha instal·lat un punt lila, amb la presència de la figura del PPD de la Vall del Tenes, per oferir un espai segur i prevenir la població dels riscos que comporta el consum de drogues.