Festa Major de Bigues del 2022

23/6/2022
Del 29 de juny al 3 de juliol, el municipi acull un ampli ventall d'actes a la plaça de Miquel Bosch, al parc de can Badell i al Teatre Auditori Polivalent.
Ja torna a ser Festa Major. Bigues viurà la seva celebració gran, del 29 de juny al 3 de juliol. Els actes tindran lloc a la plaça de Miquel Bosch, al parc de can Badell i al Teatre Auditori Polivalent.

Les novetats musicals: Miqui Puig, Guillem Albà, Figa Flawas, Sixtus, Dalton Bang, DJ Lupita, Wateke, T-Nue i Dj Hita de Pawla. A més es podrà gaudir del Hip Hop Bigues, una activitat de batalles de galls i concerts de rap i grafit, fruit dels Pressupostos Participatius de Joventut.

Pel que fa al cinema a la fresca, es projectarà la pel·lícula catalana premiada amb l’Os d’Or a la Berlinale: Alcarràs, de Carla Simón.

L’altra novetat cultural, per començar, serà el pregó, que enguany serà màgic i anirà a càrrec de la Maga Melanie. També hi haurà els Monólogos Poligoneros, humor i ironia sobre bisexualitat, infància i vellesa, coincidint amb el Dia de l’Orgull LGTBIQ+. En clau d’humor, igualment, el monologuista barceloní, Txabi Franquesa, presentarà el seu espectacle Parlant amb Franquesa.

Actes previs

El cap de setmana previ a la Festa Major ja començaran els actes per escalfar motors:

En primer lloc, se celebrarà la primera revetlla de Sant Joan jove, una activitat fruit dels Pressupostos Participatius de Joventut del 2022, que es farà el 23 de juny a les 23.00 hores al parc de can Badell.

En segon lloc, la Caminada cap a la posta de sol i duet musical, a càrrec del GEBRACB. El 24 de juny a les 19.45 hores es farà la sortida des del parc de can Barri per fer una passejada i gaudir de la posta de sol en un entorn natural idíl·lic, amenitzada per l’actuació musical de Lídia Garcia (veu) i Xavi Cerdà(guitarra).

En tercer lloc, la IV Baixada de carretons es farà el 25 de juny a les 17.00 hores a l’aparcament de mestres de l’escola El Turó.

Seguidament, a les 20.00 hores, es podrà veure un espectacle de teatre musical al Teatre Auditori Polivalent: l’Associació Cultural de la Vall del Tenes presentarà l’obra Dones i Bigotis.

En quart lloc, el 26 de juny, FemBiR representarà Monòlegs a escena al Teatre Auditori Polivalent, a les 19.30 hores.

Cinema a la fresca: Alcarràs de Carla Simón
El 27 de juny, es projectarà la pel·lícula Alcarràs, de Carla Simón, a les 22.00 hores a la plaça Miquel Bosch, amb la col·laboració del Cineclub.
 
 
Dia de l’Orgull LGTBIQ+

El 28 de juny, es podran veure els Monólogos Poligoneros, a les 19.00 hores, al Teatre Auditori Polivalent. Hi haurà humor i ironia sobre bisexualitat, infància i vellesa coincidint amb el Dia de l’Orgull LGTBIQ+.

Els clàssics

A la festa gran no hi faltaran els actes tradicionals. De manera que hi tornarà a haver l’encesa de la foguera de Sant Pere, la IX Milla Urbana, el Festival de dansa L@Cova, l’acte sacramental, els versots, el bateig de foc, el correfoc, el ball de la lloba, el ball de gitanes, les sardanes, el concert i el ball de l’Orquestra Maravella.

Per animar-se

Entre l’ampli ventall de propostes del programa de la Festa Major de Bigues del 2022 n’hi ha que destaquen per la seva voluntat de fer vibrar al públic. L’animació infantil del Gripau Blau i de La Belluga, la txaranga esbojarrada de la Piccola Orquestra, el xou de clown energètic amb música en directe de la Marabunta de Guillem Albà, el jazz del concert vermut Gerard Nieto i Organ-izing XL, l’adrenalina de la festa de l’escuma i de la guerra d’aigua o la mostra de ball de les entitats del municipi, en són un exemple.

Una gimcana singular

Singularments, l'entitat que dona suport als infants amb diversitat funcional, torna a organitzar una gimcana pels carrers del municipi que es podrà fer en qualsevol moment de la Festa.

Caldrà seguir diversos codis QR que aniran donant pistes per traçar un recorregut secret. L'activitat s'iniciarà al Centre Cívic i Cultural el Rieral, on es troba el primer codi. Entre tots els participants que arribin al final, se sortejarà un val per valor de 100,00 € per gastar als comerços del poble. Activitat amb la col·laboració de BIRCA.