Festa Major de Bigues del 2023

7/6/2023
Del 28 de juny al 2 de juliol, el municipi acull un ampli ventall d'actes a la plaça de Miquel Bosch, al Camí de can Badell ii al Teatre Auditori Polivalent.
L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai presenta la programació per a la Festa Major de Bigues del 2023, que enguany tindrà lloc del 28 de juny al 2 de juliol. Aquest any la programació jove tindrà lloc al carrer Camí de can Badell, davant de l'escola El Turó.

Les novetats musicals seran Mushkaa, La Banda del Coche Rojo, CapiNàs, Dystopia i Greenfield. A més es podrà gaudir del Correbigues i d’una batucada amb xocolatada quan acabi la música, activitats fruit dels Pressupostos Participatius de Joventut.

A més, enguany FEM BiR es tornarà a encarregar del pregó, després d'uns anys de pausa.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells del Fai, ha volgut agrair a la comissió de festes i a les persones voluntàries que han fet possible aquesta programació.

Actes previs
El cap de setmana previ a la Festa Major ja començaran els actes per escalfar motors:

En primer lloc, el 24 de juny se celebrarà la Caminada cap a la posta de sol amb l’actuació de la Coral l’Amarant. A les 19.45 hores es farà la sortida des de l’església de Sant Pere i de Sant Pau de Bigues per fer una passejada i gaudir de la posta de sol en un entorn natural idíl·lic.

En segon lloc, el 25 de juny es projectarà la pel·lícula West Side Story el 25 de juny. El film d’Steven Spielberg sobre els adolescents Tony i María, que tot i ser de colles de carrer rivals, els Jets (anglosaxons) i els Sharks (porto-riquenys), s’enamoren a la ciutat de Nova York en la dècada dels 50, es podrà veure al Teatre Auditori Polivalent a les 18.30 hores. Aquesta pel·lícula, recomanada per a majors de 12 anys, va rebre l’Òscar a la millor pel·lícula del 2022.
 
 
 
El mateix diumenge també es podrà gaudir del circuit de cotxes crawler de les 10.00 h a les 14.00 hores i de les 18.00 a les 20.00 hores al pati de l’escola El Turó.

En tercer lloc, el 26 de juny, hi haurà teatre infantil a càrrec de l’escola de teatre Frec a Frec de l’Ametlla del Vallès al Teatre Auditori Polivalent a les 19.00 hores. Túnel directe a l’infern explica la història d’una família poc convencional, que decideix anar al nou túnel del terror del poble, el que no saben és que aquest túnel és una mentida i en realitat són les portes del mateix infern.

En quart lloc, el 27 de juny es podrà veure l’espectacle familiar de teatre i titelles que narra la vida de la pianista Alícia de Larrocha, a les 19.00 hores al Teatre Auditori Polivalent.

Els clàssics
A la festa gran no hi faltaran els actes tradicionals. De manera que hi tornarà a haver l’encesa de la foguera de Sant Pere, la XII Milla Urbana, el Festival de dansa L@Cova, l’acte sacramental, el sopar jove, els versots, el bateig de foc, el correfoc, el ball de la lloba, el ball de gitanes, les sardanes, el concert i el ball de l’Orquestra Venus.

Per animar-se
Entre l’ampli ventall de propostes del programa de la Festa Major de Bigues del 2023 n’hi ha que destaquen per la seva voluntat de fer vibrar al públic: la txaranga esbojarrada Tiran Lo Band, la nit revival, el taller de cant coral, el concert vermut amb el The Summer Lovers Trio, la mostra de ball de les entitats del municipi o l’adrenalina de la festa de l’escuma, del tobogan gegant i de la guerra d’aigua en són un exemple.

El consistori recorda que les activitats d'aigua es faran sempre i quan les restriccions ho permetin.

Un tik tok singular
Singularments, l'entitat que dona suport als infants amb diversitat funcional, proposa a la població fer un tik tok després del festival de dansa de L@Cova, dijous 29 de juny. Per participar-hi cal seguir les instruccions de les xarxes de Singularments.
Documentació