Festa Major de Bigues del 2024

7/6/2024
Del 26 al 30 de juny, el municipi acollirà un ampli ventall d'actes amb una novetat com a fil conductor: tornen les colles!

Tria una colla!
L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai presenta la programació per a la Festa Major de Bigues del 2024, que enguany tindrà lloc del 26 al 30 de juny. La novetat principal d’aquest any és la tornada de les colles, la competició popular ciutadana en dos equips per dinamitzar els actes de la festa grossa.

Durant els dies de festa caldrà triar un bàndol: el del Vi o bé el del Gas!, granats o grocs. La colla que superi la majoria de proves guanyarà la competició, el veredicte s’anunciarà diumenge 20 de juny a les 20.00 hores a la plaça de Miquel Bosch.

Les novetats musicals seran DANI6IX i Tapeo Sound System,. A més es podrà gaudir de la gran batalla entre les colles, Vi i Gas!, del pregó de Fem BiR amb les icòniques tresines, del karaoke jove, d’un entrenament de la Rural Trail i de diversos espectacles de carrer que animaran tota la plaça!

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells del Fai, ha volgut agrair a la comissió de festes i a les persones voluntàries que han fet possible aquesta programació. També des del consistori es valora molt positivament la iniciativa del grup de joves que ha tirat endavant el projecte de recuperació de la competició popular de les colles.

Actes previs
El cap de setmana previ a la Festa Major ja començaran els actes per escalfar motors:

En primer lloc, el 24 de juny se celebrarà la Caminada cap a la posta de sol amb l’actuació del duet de guitarres de Sergio Carrascossa i de Raul Fernandéz. A les 19.30 hores es farà la sortida des de l’església de Sant Pere i de Sant Pau de Bigues per fer una passejada i gaudir de la posta de sol en un entorn natural idíl·lic.

En segon lloc, el 25 de juny s’inauguraran les exposicions artístiques fruit dels cursos municipals de dibuix, pintura i pachwork i la mostra fotogràfica fruit del Mes de la Dona, que recollirà imatges de diverses dones del municipi per tal de visibilitzar la xarxa de sororitat invisible.
 
 
A més, s’explicarà el funcionament de la Batalla de Colles de la Festa Major de Bigues del 2024. La presentació es farà al Centre Cívic i Cultural El Rieral a les 19.15 hores i s’hi podran recollir els mocadors de la colla triada.
 
Activitats que puntuaran a la per la competició entre CollesEl mateix dimarts, 25 de juny, tindrà lloc la primera prova de les Colles 2024. Es tracta de la XIII Milla Urbana, on la colla que més corredors aporti, guanyarà. La pròxima prova serà el 26 de juny on quin doni més sang i qui resolgui el joc de pistes infantils, vencerà. El 27 de juny caldrà aconseguir el màxim número de balladors durant la ballada de sardanes. El 28 de juny tocarà ser qui més caixes escali al Trempa Vi-Gas. Ara bé, la prova decisiva tindrà lloc el 29 de juny amb la Gran Batalla de Vi-Gas!, que consistirà amb una gimcana amb proves per a totes les edats. El 30 de juny s’emetrà el veredicte sobre les Colles 2024.

Les Colles tornen amb la voluntat de fer participar tothom de la festa, per aquest motiu hi ha proves pensades per a cada franja d’edat. És a dir que la colla que tingui una diversitat més gran d’edats ho tindrà més fàcil per guanyar.

Els clàssics
A la festa gran no hi faltaran els actes tradicionals. De manera que hi tornarà a haver l’encesa de la foguera de Sant Pere, el sopar jove, els espectacles d’animació infantil, l’acte sacramental, el concert vermut, els versots, la txaranga esbojarrada Tiran Lo Band el correfoc, del cinema a la fresca amb la projecció de La Família Perfecta, el ball de la lloba, el ball de gitanes, el concert i el ball de l’Orquestra Venus, entre molts d’altres. Com cada any, l'espai jove de can Badell estarà organitzat 100% per i per a persones joves, des del sopar amb karaoke, fruit dels Pressupostos Participatius de Joventut, fins a la programació dels concerts, a càrrec del Col·lectiu JB.