Per una Festa Major més sostenible

27/6/2018
El Consistori ha creat uns plats de plàstic dur reutilitzables serigrafiats amb el Castell de Montbui especialment per a l'ocasió.
Des d'avui dimecres 27 de juny fins aquest diumenge 1 de juliol tot aquell que s'acosti a les barres de Festa Major a fer un mos li serviran en un plat reutilitzable serigrafiat amb el Castell de Montbui. Després de l'exitosa restauració del castell, el Consistori presenta aquests nous estris amb la voluntat de fer una Festa Major més sostenible i, de pas, afavorir que la població s'enorgulleixi dels seus elements patrimonials.

José Gómez, regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, ha apuntat l'objectiu que persegueix la iniciativa: "El 2020, per llei, no es podrà fer servir plàstic no reutilitzable, amb aquesta acció ens avancem a la legislació i busquem l'ambientalització de tots els actes organitzats per l'Ajuntament per assegurar un oci més sostenible". Gómez també ha destacat la importància de controlar i reduir la generació de residus al municipi.

Els plats, fets de polipropilè polímer de color groc, blau i translúcid, es podran retornar a la paradeta dels gots si es vol recuperar l'euro que costen. L'Ajuntament enguany ha adquirit un rentavaixelles per agilitzar la reutilització i recomana a la població que retorni els gots i els plats per així poder-los tornar a fer servir en altres actes.


Enguany també hi haurà, per descomptat, gots reutilitzables amb el Capcigrany com a protagonista. La figura central d'un dels relats de Francesc Maspons i Anglasell ja va ser la imatge dels gots el 2017, coincidint amb el seu any d'homenatge. Aquesta Festa Major la figura del murri i nocturn personatge repeteix protagonisme, però en un got més petit. En aquesta edició els vasos passen de fer 0,50L a fer 0,40L però no perden el seu verd característic.