Una Festa Major de Riells del Fai atípica

28/5/2020
El Consistori i la comissió treballa en l'organització d'actes a l'aire lliure i amb flexibilitat d'horaris.
La Festa Major de Riells del Fai tal com la coneixem no se celebrarà aquest 2020. Ara bé, tant la comissió de la Festa Major com l'Ajuntament de Bigues i Riells treballen en un model alternatiu per poder celebrar el patró mantenint les mesures de seguretat sanitàries.

La irrupció de la COVID-19 ha capgirat la quotidianitat, sobretot, dels actes públics. No obstant això, el Consistori no està disposat a renunciar a l'esperit festiu del municipi. Per aquest motiu, després d'un període de reflexió amb la comissió, s'ha decidit optar per l'organització d'activitats a l'aire lliure amb un horari obert.

Els actes de la Festa Major de Riells del Fai 2020 seran una oportunitat per gaudir de l'entorn natural del municipi. Des de la comissió, es proposen activitats en espais oberts, com ara gimcanes d'orientació a la natura amb valor afegit com el geocatching.

 
 
Des de l'organització també es treballa en l'organització d'actes que garanteixin distància i, alhora, impliquin diversió a través de la creativitat. Un autocinema n'és l'exemple paradigmàtic. La comissió de Festa Major ha tingut la pensada de fer un acte a l'americana, anar al cinema amb el cotxe, sentir una pel·lícula a través de la ràdio i notar la comunitat pel fet de compartir pantalla i espai, tot mantenint la seguretat i la salut de tots.

Aquesta Festa Major 2020 serà un repte tant per la comissió com pel Consistori. Això sí, el que està clar, és la il·lusió que tenen tots els actors per compensar les limitacions de la situació actual a través de la creativitat, la flexibilitat i la capacitat d'adaptació als protocols segons l'evolució de les fases.

Com a primeres mesures, tots els actes requeriran preinscripcions i sempre que es facin activitats d'equip no podran superar les deu persones. L'Ajuntament de Bigues i Riells seguirà informant a mesura que es conegui la nova programació, sempre amatent a l'evolució de la COVID-19 i garantint la seguretat de totes les persones participants d'acord amb els protocols de Salut.