Una "Festa Major" televisada i amb limitació d'aforament

8/7/2020
Bigues ha tingut la seva celebració 2020 malgrat la crisi sanitària, complint amb les restriccions.


Trobareu les fotgrafies de la "Festa Major" al Flickr del Consistori.
Del 26 al 29 juny, l'Ajuntament de Bigues i Riells ha mirat d'oferir alternatives als actes habituals de Festa Major. No hi ha hagut concentracions de persones i, en general, la participació ha sigut baixa. La situació actual i la prevenció de les institucions ha estat dissuasiva. Ara bé, tothom qui ha participat en les activitats programades per la "Festa Major" n'ha sortit satisfet.

La programació 2020 s'ha dividit en dos blocs: d'una banda, els actes que s'han emès per Vallès Oriental Televisió i de l'altra, les activitats presencials que s'han dut a terme respectant les restriccions sanitàries en tot moment.

En tots els actes la mascareta ha sigut obligatòria, així com respectar la distància de seguretat. Les activitats tenien aforament limitat i per a poder-hi participar calia inscripció prèvia.

Els premiats

La fi de festa es va fer al Teatre Auditori Polivalent i es va retransmetre en directe per Vallès Oriental Televisió. En primer lloc, es va fer balanç sobre la festa, repassant els actes des del pregó televisat fins a les sessions de ioga i de zumba, passant per l'autocinema o el tast de cervesa artesana, sense oblidar-se de les exhibicions del Ball de Diables, dels espectacles musicals ni de l'Escape Room.

En segon lloc, es va fer entrega dels guardons dels actes amb premi. El concurs d'engalanar domicilis el va guanyar la plaça de la Fruita, que el veïnat va guarnir sencera amb materials reciclats.

 

 

L'activitat "Caminant de Can a Can" proposava a la població 6 rutes a peu o en bicicleta per descobrir el municipi tot superant reptes. El premi a la fotografia més original (repte 1) va ser per "Pixa Pins" i la seva imatge de can Maspons. El premi al millor rodolí, embarbussament o endevinalla (repte 2) va ser pel grup inscrit com a Elisenda Capdevila i el seu rodolí de can Granada.

El premi a la millor selfie (repte 3) va ser per Dolors Puig i la seva autofoto davant del Molí de la Torre. Finalment, el premi a la millor fotografia d'un dels arbres de l'entorn natural del municipi (repte 4) va ser pel grup "Las chicas de oro" i la seva imatge dels plataners de can Noguera.

També hi va haver un accèssit al grup inscrit amb la Maribel Calpé amb la seva fotografia de la Torre, per la bellesa de la imatge i per reflectir l'esperit de l'acte.

Pel que fa al Megajoc de Bigues, el premi va ser per l'equip Tenes IV, amb la major puntuació al concurs de preguntes sobre cultura local de Bigues i Riells.