El Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells, amb artistes de km 0

26/3/2019
La regidoria de Cultura aposta per la música de proximitat en la quarta edició del cicle.
Bigues i Riells viurà, del 5 al 7 d'abril, el Festival de Música Clàssica com no ho ha fet mai fins ara. El cicle tornarà a omplir de música el municipi, aquest cop fixant-se en el talent de prop. La regidoria de Cultura ha volgut apostar pels músics de proximitat.

José Gómez, regidor de Cultura, Promoció Econòmica i Turisme, ha explicat el canvi d'enfocament del festival: "Ara volem promoure els artistes locals amb un format de festival de km 0. D'una banda, a la Vall del Tenes tenim una escola de música pública de molt nivell i l'hem de lluir, per això, en la majoria d'actuacions del cicle hi haurà professors del centre".

Gómez també ha insistit en el component pedagògic d'aquesta nova edició: "El festival pot ser una oportunitat per als joves talents per a poder tocar amb artistes amb una llarga carrera". A més, el regidor de Cultura ha recordat que en el Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells 2019 "s'ha reduït la despesa i s'ha invertit a nodrir de programació cultural el nou Teatre Auditori Polivalent, la prioritat de la regidoria".

El cartell 2019

El Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells 2019 - Música de quilòmetre zero, oferirà quatre actuacions musicals de proximitat, al Teatre Auditori Polivalent, del 5 al 7 d'abril.

 
 

 

Divendres 5 d'abril a les 20.00 hores, el festival arrencarà amb un plat fort: l'actuació de la violinista, Lina Turn, i el clavicembalista de renom, Dani Espasa, que interpretaran peces de Bach i de Haëndel. Espasa va estudiar música de cambra amb J. Savall, P. Memelsdorff, J. P. Canihac i M. Kraemer i, acutualment, és professor a l'Escola Superior de Música de Catalunya.

Dissabte 6 d'abril a les 12.00 hores, serà el torn de Limnos Quartet de Saxos. Gemma Torralbo, saxo soprano,Esther Sabaté, saxo alt, Elena León,saxo tenor, i Núria Brull, saxo baríton, oferiran un repertori molt divers, des d'allò representatiu de l'escola tradicional del saxòfon, fins a obres de compositors actuals.

El mateix 6 d'abril a les 20.00 hores, tindrà lloc l'espectacle "La guitarra clàssica i la música de cambra" amb el tenor Jordi Mas, Cristina Graneroa la flauta travessera, les castanyoles de Margarita Ponce i el guitarrista GustavoThem, amb la seva guitarra clàssica.

La quarta edició del Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells 2019 es tancarà, diumenge 7 d'abril a les 17.30 hores, amb un concert participatiu amb grups de cambra i solistes de l'Escola de Música La Vall del Tenes. L'actuació, sota el títol "El pas del temps" oferirà música de Josep M. Aparicio i textos de Miquel Martí i Pol. També hi participaran l'orquestra i cors formats per músics de la Vall del Tenes i alumnes de l'escola de música mancomunada de la vall.