El Festival de Música Clàssica enalteix el talent local

2/6/2021
Del 9 al 30 de maig, s’ha pogut gaudir de concerts d’alta qualitat al Teatre Auditori Polivalent i al Centre Cívic de Riells.

Consulteu-ne totes les fotografies al Flickr del consistori!
El Festival de Música Clàssica ha tornat a Bigues i Riells del Fai i ha omplert el Teatre Auditori Polivalent i el Centre Cívic de Riells de cultura, de nou.

Judit Canal, regidora de Cultura, ha valorat la represa: "La veritat és que estem molt contents amb l’acollida, ens recorda el valor del talent local, la proximitat i el retorn de l’escola de música, ens permet descobrir talent jove i fomentar la música i la cultura als municipis que conformen la Vall del Tenes".

Diumenge 9 de maig, es va fer la primera actuació del cicle al Teatre Auditori Polivalent amb més de cinquanta assistents. El concert entrevista Núria Picas: andante con moto va acostar la figura de la corredora de muntanya amb les interpretacions musicals de la soprano, Elena Mateo, la pianista, Viviana Salisi, i el cor de dones Lutiana.

Diumenge 19 de maig, l’art del Duo Granero-Them va envair el Centre Cívic de Riells del Fai. Els biguetans Cristina Granero (flauta travessera) i Gustavo Them (guitarra clàssica) van oferir una proposta de música clàssica fresca amb composicions pròpies i actuals, amb pinzellades de flamenc, de tango i de la música del Brasil. Més de 60 persones van gaudir de l'espectacle.

 
 
Diumenge 23 de maig, la pista poliesportiva del Centre Cívic de Riells del Fai es va convertir en l’escenari del concert d’orquestres i combos. Els alumnes de l’Escola de Música de la Vall del Tenes van desplegar el seu talent i es va estrenar la peça musical “Des de casa” de Francesc Pagès, davant de més de 100 persones.

Diumenge 30 de maig, el Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells del Fai 2021 va arribar a la seva fi amb Ein Weißbier Bitte! L’espectacle va explicar, a una trentena de persones, el naixement del fortepiano de manera amena i participativa, a través de la narració de l’actor Ferran Devesa i de l’actuació de la fortepiano Isabel Fèlix i del traverso de sis claus, Joan Bosch.

Els artistes i músics que van fer possible la programació del cicle són de la comarca, ja que el festival, a banda d’acostar la música clàssica innovadora, descontextualitzada i de qualitat a totes les generacions de Bigues i Riells, també vol servir de plataforma de projecció per als talents de proximitat.