La fibra òptica ja és una realitat

20/4/2018
S'ha començat a oferir el servei al centre de Bigues i a Can Barri.
Bigues i Riells ja és un municipi amb fibra òptica. Des de dilluns 16 d'abril, l'empresa de telefonia Goufone ha acabat el desplegament al centre de Bigues i a Can Barri.

Des de la Regidoria de Noves Tecnologies s'ha impulsat el projecte que busca dur la fibra òptica arreu de Bigues i Riells. Per això, Movistar i Masmovil Broadband també estan desplegant el servei al municipi, per tal d'assegurar una cobertura general.

José Gómez, regidor de Noves Tecnologies, destaca l'esforç que s'està fent des de la regidoria per fer arribar la fibra òptica al 100% del municipi: "Valorem molt positivament que les companyies apostin pel desplegament de la xarxa de fibra òptica a Bigues i Riells abans que en altres municipis. Aquesta predisposició ha fet possible que la ciutadania comenci a tenir accés a les connexions d'última generació".

El fet és que ja s'ha iniciat la contractació de fibra òptica i, en el cas de Goufone, ja tenen concertades més de cent altes entre el centre de Bigues i Can Barri. Està prevista que la pròxima fase sigui fer arribar la fibra al polígon de Can Barri.
Pel que fa al suport que han rebut les empreses de telefonia, des de l'Ajuntament de Bigues i Riells, s'ha valorat molt positivament. S'ha definit com una iniciativa "magnífica", ja que els ha facilitat el desplegament i la possibilitat de començar a oferir el servei ja.