Fil a l'agulla per millorar el servei sanitari a la Vall del Tenes

21/5/2018
La Mancomunitat i el Servei Català de la Salut sumen esforços per millorar la situació dels Centres d'Atenció Primària de la Vall.
Arran de la carta, signada pels quatre alcaldes de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, que exposava la situació del servei sanitari a la Vall, el Servei Català de la Salut ha decidit reunir-se amb els representants dels quatre municipis per trobar-hi una sortida.

Divendres 18 de maig Joan Galiano, President de la Mancomunitat de la Vall del Tenes i alcalde de Bigues i Riells; Francesc Bonet, alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana; Francesc Sánchez, en representació de l'alcaldia de Lliçà d'Amunt; Xavier Serrate, alcalde de l'Ajuntament de Lliçà de Vall, i Tere Rovira, directora general de Serveis de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, s'han reunit amb el Dr. Joan Parellada, director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, la Dra. Norma Henríquez, directora del Servei d' Atenció Primària del Vallès Oriental de l'Institut Català de la Salut, i la Dra. Judith Dalmau, directora de l'Equip d'Atenció Primària de la Vall Tenes de l'Institut Català de la Salut.

Dr. Joan Parellada, director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental, ha apuntat la voluntat conjunta expressada a la reunió: "Compartim la preocupació dels quatre ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall del Tenes envers les queixes dels veïns sobre la situació dels Centres d'Atenció Primària". Parellada ha valorat positivament la trobada i n'ha destacat la bona entesa d'ambdues parts.

Tant la Mancomunitat de la Vall del Tenes com el Servei Català de la Salut han deixat clar que persegueixen un mateix objectiu: millorar el servei sanitari al territori. Joan Galiano, President de la Mancomunitat i alcalde de Bigues i Riells, ha valorat positivament la trobada: "Quan tens un mateix objectiu és més fàcil d'aconseguir. Hem elaborat un calendari per organitzar les incorporacions i ja s'està treballant en vies de solució immediates. Després de l'estiu podrem dir que hem recuperat el nivell de professionals que necessita la Vall del Tenes".


La Dra. Judith Dalmau, directora de l’Equip d’Atenció Primària de la Vall del Tenes, ha destacat la bona comunicació entre els actors implicats: "Aquesta trobada i els punts d'entesa han estat possibles gràcies la coordinació entre la direcció sanitària del Vallès Oriental i els quatre ajuntaments. Sempre han estat a la nostra disposició i nosaltres a la seva perquè compartim la voluntat d'oferir la millor sanitat als habitants del territori".

En la trobada s'ha anunciat i coordinat la futura incorporació de nous professionals per resoldre la situació. Els quatre ajuntaments han pogut exposar la situació dels usuaris de la Vall del Tenes i han conegut la dels metges de família i pediatres dels Centres d'Atenció Primària de la Vall. Ara per ara ja s'han pres les mesures per millorar el servei i satisfer la demanda de professionals tan aviat com sigui possible.

Ara bé, el treball conjunt no s'aturarà i ambdues parts mantindran la comunicació amb el director al Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, que farà d'enllaç entre la Mancomunitat i l'Institut Català de la Salut. Tot plegat, per mantenir un bon servei sanitari en un territori tan ampli com la Vall del Tenes, el tercer nucli amb més densitat de població del Vallès Oriental.