Fins al 31 de juliol es pot demanar la revisió del senyal TDT

21/7/2023
Els operadors de telefonia mòbil ofereixen un servei gratuït de resolució de les possibles afectacions del senyal TDT, produïdes arran de la implementació de la xarxa 4G i 5G.
Els operadors de telefonia mòbil, que treballen per millorar la cobertura de Bigues i Riells del Fai, van notificar a l'Ajuntament que el desplegament de la xarxa 4G i 5G "podria causar afectacions als receptors de TDT".

Per aquest motiu, des del consistori es vol recordar l'existència del servei gratuït que ofereixen les empreses per tal de resoldre aquestes afectacions de les persones usuàries de televisió digital terrestre fins el 31 de juliol.

L'entitat Llega700 és l'encarregada de dur a terme les actuacions tècniques necessàries als receptors de Televisió Digital Terrestre (TDT) dels habitants del municipi.

 
 
Els habitatges on seria més probable que hi hagués una afectació en la recepció del senyal de televisió serien aquells edificis situats molt a prop de les estacions de telefonia mòbil. Les emissions de 4G i de 5G de Telefónica, Vodafone i Orange es produeixen a la banda adjacent a la TDT per això poden ocasionar interferències.

La població afectada pot contactar amb Llega700 a través del telèfon 900 831 902. El Centre d’Atenció a l’Usuari de l'entitat s’encarregarà de resoldre, de manera totalment gratuïta, les afectacions produïdes pel desplegament: s'enviarà una persona tècnica que posarà un filtre a l’antena afectada o bé es farà arribar un filtre perquè qui tingui la propietat de l’antena l’instal·li directament.

Aquest servei només es pot sol·licitar fins al 31 de juliol. Per més informació es pot trucar al Centre d'Atenció a l'Usuari de Llega700 (900 833 999).