Fins al 31 de març es pot demanar la revisió del senyal TDT

14/3/2018
Els operadors de telefonia mòbil ofereixen un servei gratuït de resolució de les possibles afectacions del senyal TDT, produïdes arran de la implementació de la xarxa 4G.
Els operadors de telefonia mòbil, que treballen per millorar la cobertura de Bigues i Riells, van notificar a l'Ajuntament que el desplegament de la xarxa 4G "podria causar afectacions als receptors de TDT". Per aquest motiu, des del Consistori es vol recordar l'existència del servei gratuït que ofereixen les empreses per tal de resoldre aquestes afectacions dels usuaris de televisió digital terrestre. L'entitat LLEGA800 és l'encarregada de dur a terme les actuacions tècniques necessàries als receptors de Televisió Digital Terrestre (TDT) dels habitants del municipi.

Els habitatges on seria més provable que hi hagués una afectació en la recepció del senyal de televisió serien aquells edificis situats molt a prop de les estacions de telefonia mòbil. Les emissions de 4G de Telefónica, Vodafone i Orange es produeixen a la banda adjacent a la TDT per això poden ocasionar interferències.

Els ciutadans afectats poden contactar amb Llega800 a través del telèfon 900 831 902 o bé emplenar una incidència al formulari web http://www.llega800.es>. El Centre d’Atenció a l’Usuari de l'entitat s’encarregarà de resoldre, de manera totalment gratuïta, les afectacions produïdes pel desplegament: s'enviarà un tècnic que posarà un filtre a l’antena afectada o bé es farà arribar un filtre perquè el propietari de l’antena l’instal·li directament.

Aquest servei només es pot sol·licitar fins al 31 de març. Per més informació es pot trucar al Centre d'Atenció a l'Usuari de LLEGA800 (900 833 999).