La Fira del Bosc i de la Natura aplega més de 300 persones en una jornada familiar

30/10/2019
La iniciativa va tenir la cura de l’entorn i les activitats infantils com a eixos vertebradors.



Al Flickr del Consistori trobareu totes les fotos de la fira.
Des de la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Bigues i Riells s’ha tornat a organitzar la Fira del Bosc i de la Natura. Enguany els protagonistes han estat els més petits. L’acte s’ha convertit en una jornada familiar pedagògica amb l’entorn natural.

Els tallers infantils van tenir molt d’èxit, amb una participació que va superar les expectatives. Tothom volia crear la seva pròpia càmera fotogràfica de fusta, convertir una pinya en un mussol o bé descobrir les sensacions de recórrer un circuit natural descalç.

Ara bé, els vehicles de la Policia Local, de l’ADF i de Protecció Civil, van ser l’atractiu indiscutible del dia. El somriure dels infants fent sonar les sirenes eren impagables.

Pel que fa al públic adult, també va valorar positivament les xerrades. Anton Montsant va fer veure als assistents que la importància de l’aprofitament sostenible dels boscos i del consum dels productes de quilòmetre zero. En Ferran Capdevila va explicar l’evolució i usos dels boscos de Bigues i Riells. Finalment, la Judith Estrada i David Serramitjana van fer caure els mites sobre els llops i van evidenciar el seu paper cabdal en l’equilibri natural, amb el projecte “amic Llop”.

 
 
Antoni Verdugo, regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, ha destacat la satisfacció dels participants: “Des de la regidoria valorem positivament la jornada. Els artesans i els paradistes van quedar contents amb les vendes i el públic va poder gaudir d’un diumenge en família, fent poble i valorant el pes de la natura”.

Tots aquells qui es van acostar a la plaça Miquel Bosch diumenge passat van gaudir de les activitats infantils i de la fira. A més, van poder aprofitar per visitar les exposicions "1994: després del foc, l'aigua" i "Topònims" al vestíbul del Centre Cívic i Cultural el Rieral.

De fet, es va aprofitar per entregar els premis del Concurs de Topònims de Bigues i Riells Comerç Actiu. El primer premi va ser per en Juan Marcos Carmona Martínez, que es va endur 100 € en Targetes Regal de 20 €, per a comprar als establiments associats a Bigues i Riells Comerç Actiu. El segon, va ser per l'Elisenda Capdevila Montsech, que va guanyar una hora de taller de torn, per gentilesa del Taller de Cerámica" Creant-Creando.

El tercer va ser per la Carme Cordamí Fontcoberta, a qui va tocar-li una planta, gentilesa de Garden Flor de Neu Floristeria. I el quart premi va ser per en Romualdo Anchuela Torres, que podrà degustar un vermut per a dues persones a l'hotel rural Molí de la Torre.