El Green Building Council España reconeix L@Cova amb la certificació VERDE

8/6/2022
L’espai jove de Bigues i Riells del Fai ha obtingut la màxima valoració ambiental: les 4 fulles.
El Green Building Council España (GBCe) ha atorgat el certificat d’aquesta institució internacional propi de l’estat espanyol a l’Espai jove L@Cova de Bigues i Riells del Fai. El certificat VERDE, en la categoria de quatre fulles, era la valoració ambiental a la qual l’equipament podia optar.

L’alcalde de Bigues i Riells del Fai i representants del despatx d'arquitectura responsable del projecte de l'edifici de L@Cova, Aquidos Arquitectes, i de l’empresa de consultoria de sostenibilitat mediambiental, Dekra Industrial, es van trobar ahir, a l’espai jove, per l’entrega de la placa de la certificació VERDE.

Joan Galiano, ha valorat el reconeixement: “Aquest és el quart guardó que rep l'edifici i això ens fa estar orgullosos d’haver creat un espai sostenible que, com tots els equipaments municipals, ha de donar exemple, i alhora oferir el servei que la població necessita. L’èxit més important de L@Cova és que el jovent en fa ús, l’omplen cada dia per fer-se’l seu.
 
 
Oriol Marin, arquitecte i soci d’Aquidos Arquitectes, ha explicat l’elaboració del projecte: “L@Cova és fruit d’un treball participatiu entre les entitats de joves del municipi, l’equip tècnic de joventut i de serveis al territori del consistori, l’equip d’Aquidos i DEKRA. El resultat és un edifici referent transformable i mal·leable, que permet usos diversos, pensant en el present i en el futur de l’espai”.

Oriol Barber, responsable de l’àrea de sostenibilitat de DEKRA Industrial, ha explicat la importància del reconeixement: “S’ha reconegut la feina ben feta en la sostenibilitat de l’edifici, des de la part facultativa fins a l’ús. La certificació VERDE demostra a la societat que es poden fer obres útils, estètiques i assequibles tenint en compte la sostenibilitat de manera global”.

La singularitat de l’Espai jove L@Cova rau en la capacitat d’integració de l’espai a l’entorn amb un pressupost ajustat. Les mesures bioclimàtiques passives el converteixen en un edifici únic: l’ombreig de la vegetació, els murs Trombe per l’energia i la il·luminació eficient, fan de l’espai jove un equipament amb una demanda energètica molt baixa i una eficiència molt alta.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai