La guanyadora del Premi de Literatura Infantil Ala Delta és biguetana

4/10/2023
Carolina Jiménez s’ha endut el guardó per la seva novel·la infantil de gènere fantastic: Gwyneth.
Carolina Jiménez, veïna de Bigues i Riells del Fai, és la coautora, amb Daniel Lorente, de Santa Cololma de Gramanet, de la novel·la infantil Gwyneth, la qual ha estat escollida la guanyadora de la 34a edició del Premi de Literatura Infantil Ala Delta.

Jiménez escriu sota el pseudònim “Carolina Gilbert” i el jurat ha definit la seva obra com “un encert que teixeix ponts narratius entre un món fantàstic de gran originalitat i el món real”. El jurat també ha valorat que els autors aconsegueixen “transportar als lectors a un univers entranyable amb una ambientació polar que remet a un imaginari nadalenc farcit de rens, de núvols de sucre, llums de colors i tasses de llet amb mel”.

 
 
Gwyneth és una evocadora història de gènere fantàstic que transporta als lectors a un remot i alegre poble d’Alaska, primer i després a Ningunaparte, un paratge hivernal prohibit per als humans, on s’accedeix a través de un penjoll màgic.

La petita Gwyneth viu a Skagway amb el seu pare, el cap de la policia local vidu. La vida plàcida d’aquest racó de món es veurà pertorbat per les inquietuds d’una nena que paeix assetjament escolar i que no troba el seu lloc.

Tan bon punt el llibre es trobi a la venda la biblioteca de Bigues i Riells del Fai l'adquirirà i així tothom en podrà gaudir.