Homenatge a domicili a la dona i a l'home més grans de Bigues i Riells

26/3/2021
L'alcalde i la regidora de Serveis Socials han visitat Francisca Rey i José Castillo per fer-los el reconeixement.

Podeu veure l'entrega a domicili al canal de You Tube del consistori!
L'Ajuntament de Bigues i Riells ha fet l'homenatge de la dona i l'home més grans del municipi a domicili. La pandèmia ha obligat la regidoria de Serveis Socials a reinventar el tradicional àpat d'homenatge a la vellesa de Bigues i Riells, durant el qual es feia l'habitual entrega del reconeixement a les persones de més edat.

Enguany, s'ha transformat l'acte en àpats a la carta per retre homenatge a aquest col·lectiu i, alhora, garantir la seguretat i la salut de tothom. D'aquesta manera, s'han enviat vals per dinar a totes les persones majors de 65 anys empadronades a Bigues i Riells.

Així doncs, no hi havia un acte marc per tal de fer entrega de l'obsequi de reconeixement. Per això, l'alcalde Bigues i Riells, Joan Galiano, i la regidora de Serveis Socials, Mayte Escobar, han decidit visitar els reconeguts i fer-los entrega del premi a domicili.

Ahir van visitar José Castillo Sanagustin i li van reconèixer els seus gairebé 98 anys. Avui han estat a casa de Francisca Rey Gómez i li han fet entrega de l'obsequi pels seus 100 anys.

 
 
Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, s'ha mostrat molt orgullós de "tenir la nostra gent gran tan ferma". Galiano ha definit cada visita com una lliçó sobre què és important a la vida.

Mayte Escobar, regidora de Serveis Socials, ha agraït poder conèixer la vida dels homenatjats: "Et donen lliçons que no es compren, en José ens va descobrir que havia pogut estudiar medicina i acabar la carrera dels 90 als 96 anys i que encara té projectes. La Francisca, ens ha explicat com ha hagut de tirar endavant la família i no ha perdut l'empenta ni la independència".

Escobar ha explicat el valor d'aquesta tasca, "Per mi, accions com aquesta donen sentit a la política".

La dona i l'home més grans del municipi han rebut una figura de fusta perfilada i una planta.